• Roverul Curiosity al NASA a fotografiat recent un grup de roci în formă de oase de pește.
  • Cercetătorii spun că vor folosi senzorii roverului pentru a studia substratul de piatră.
  • Fanii planetei roșii au poreclit această nouă descoperire „oase de dragon”.

Să fie doar niște roci misterioase sau fragmente dintr-o navă spațială? Roverul Curiosity care studiază planeta Marte, vine cu noi descoperiri. De data aceasta roverul a surprins un grup de roci în formă de oase de pește care au stârnit reacții pe internet. Structurile fotografiate arată o serie de bețe aliniate în rânduri orizontale pe marginea rocilor din zonă.

Cu toate acestea, noua descoperire pare să fie și una dintre cele mai ciudate studiate până în acest moment de către cercetători.

Cristian Român, editor la Revista de Știință și Tehnică: În craterul unde a debarcat Curiosity era un lac

„În ceea ce privește Marte, roverele care au debarcat pe Marte de-a lungul timpului ne-au transmis multe fotografii stranii care au fost comentate de către susținătorii unor teorii care țin de vizitele extratereștrilor. De fiecare dată s-a dovedit a fi vorba despre formațiuni naturale. Rocile care au fost prezentate zilele acestea într-un articolul sublinează că formațiunile se pot forma în mod natural pe planeta Marte.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„În trecut, în craterul unde a debarcat Curiosity era un lac. La fundul lui erau sedimente puternic îmbibate cu apă. Aceste sedimente, sub acțiunea unor cutremure puternice, realizează formațiuni naturale.”

Citește și