• Cercetătorii au chestionat 130.000 de oameni din 125 de țări din întreaga lume.
  • Cercetătorii au descoperit că, cu cât o țară este mai bogată, cu atât cetățenii ei ar fi mai puțin dispuși să contribuie la combaterea schimbărilor climatice.
  • Toate țările, cu excepția a 11, majoritatea oamenilor ar fi dispuși să plătească 1% din veniturile lor pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

De la a trăi fără mașini până la a fi mai conștient în procesul de consum și reciclare, mulți dintre noi încercăm să depunem un efort pentru a reduce amprenta de carbon. Potrivit unui studiu făcut pe 130 de mii de oameni din 125 de țări, mai mult de 69% dintre ei ar fi dispuși să plătească 1% din venitul lor sau al firmei pentru a combate schimbările climatice.

Cum putem privi datele studiu, dumneavoastră ați plăti 1% din venituri pentru combaterea climei?

Tiberiu Stoian, antreprenor: „În primul rând, mă bucură procentul și constat că este un procent în creștere. Totul este să constatăm că acest procent ar putea fi valabil și în România, dar mă îndoiesc că are legătură cu nivelul de civilizație și nivelul de conștientizare din anumite zone în care, părerea mea, că guvernele și-au făcut treaba mai demult și-au luat problema asta mai în serios. Bineînțeles că există pe glob și o grămadă de state care nu pun aceeași același preț pe politicile de protecție a mediului înconjurător.”

Citește și

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA