STUDIU: Luna a intrat într-o nouă epocă. La ce ne putem aștepta?

Timp de mii de ani, Luna a inspirat oamenii de departe, dar a rămas inaccesibil, relatează CNN.

Totul s-a schimbat pe 13 septembrie 1959, când nava spațială fără echipaj a fostei Uniuni Sovietice, Luna 2, a aterizat pe suprafața Lunii. Sonda Luna 2 a creat un crater atunci când a aterizat pe Lună între regiunile lunare Mare Imbrium și Mare Serenitatis, potrivit NASA.

Acel moment esențial a semnalat începutul eforturilor omenirii de a explora Luna, iar unii oameni de știință sugerează acum că a fost și începutul unei noi epoci geologice – sau perioadă de timp din istorie – numită „Antropocenul Lunar”.

„Ideea este aproape aceeași cu discuția despre Antropocenul de pe Pământ – explorarea cât mai amănunțită a influențat oamenii planeta noastră”, a spus autorul principal al lucrării, Justin Holcomb, cercetător postdoctoral la Kansas Geological Survey de la Universitatea din Kansas. într-o declarație.

„Consensul este că Antropocenul a început la un moment dat în trecut, cu sute de mii de ani în urmă sau în anii 1950”, a spus Holcomb. „În mod similar, pe Lună, susținem că Antropocenul Lunar a început deja, dar dorim să prevenim deteriorarea masivă sau o întârziere a recunoașterii sale până când putem măsura un halou lunar semnificativ cauzat de activitățile umane, ceea ce ar fi prea târziu.”

Citește și

Exit mobile version