• Guvernul SUA a aprobat utilizarea primului vaccin pentru albine.
  • Deoarece nu există un tratament, apicultorii sunt nevoiți să își distrugă coloniile sau să folosească antibiotice pentru a preveni răspândirea bolii.
  • Vaccinul, pus inițial la dispoziția apicultorilor comerciali, nu are forma cu care sunt obișnuiți oamenii.

O companie americană de biotehnologie a dezvoltat un vaccin pe care reginele albinelor îl pot ingera pentru a-și proteja puii de boala locii americane.

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a aprobat utilizarea vaccinului creat de Dalan Animal Health pentru a proteja albinele împotriva bolii Locii americane, relatează The Guardian.

Suntem pe cale să schimbăm modul în care ne ocupăm de insecte, ceea ce va avea un impact asupra producției de alimente la nivel mondial” , a declarat Annette Kleiser, director executiv al companiei americane de biotehnologie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un sfert din stupii americani afectați

Această boală, clasificată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (Anses) ca fiind un pericol de primă clasă în Franța” , printr-un decret din 29 noiembrie 2013, poate ajunge la larve și decima o întreagă colonie de albine. Cu toate acestea, notează The Guardian, boala a fost detectată până acum doar în America de Nord.

În Statele Unite, bacteria responsabilă de această boală a fost găsită într-un sfert dintre stupi, potrivit presei britanice. Deoarece nu există un tratament, apicultorii sunt nevoiți să își distrugă coloniile sau să folosească antibiotice pentru a preveni răspândirea bolii.

Vaccinul, pus inițial la dispoziția apicultorilor comerciali, nu are forma cu care sunt obișnuiți oamenii.

Tehnologia vaccinului Dalan expune reginele la bacterii inactive (adică moarte„)” , precizează laboratorul pe site-ul său. Prin ingerarea acestor bacterii în jeleul lor regal, reginele vor transmite imunitatea larvelor pe care le vor depune ulterior.