• „Putem arăta lumii: „Uite, există o soluție funcțională, ia-o, mărește-o la dimensiunea necesară”.
  • Oamenii de știință explorează o idee de a opri supraîncălzirea planetei noastre: trimiterea de umbrele în spațiu pentru a bloca căile de încălzire ale Soarelui.
  • Dar există o mare problemă: scutul trebuie să se întindă pe o suprafață de aproximativ un milion de mile pătrate, sau aproximativ de dimensiunea Argentinei.

Oamenii de știință sunt gata să pună ideea la încercare. După cum relatează New York Times, o echipă condusă de profesorul de fizică al Institutului de Cercetare Spațială Asher și directorul Institutului de Tehnologie Technion-Israel, Yoram Rozen, susține că este gata să construiască un prototip de umbrele pentru blocarea soarelui, scrie The Byte.

Dar există o mare problemă: scutul trebuie să se întindă pe o suprafață de aproximativ un milion de mile pătrate, sau aproximativ de dimensiunea Argentinei.

Deoarece aceasta este o structură mult prea mare pentru a fi lansată în spațiu cu o singură rachetă, Rozen și echipa sa propun o schemă în care un roi de umbrele mai mici sunt lansate în spațiu, unde vor lucra împreună.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Putem arăta lumii: „Uite, există o soluție funcțională, ia-o, mărește-o la dimensiunea necesară”, a spus Rozen pentru NYT.

Ideea există din punct de vedere tehnic de zeci de ani. În loc să blocăm complet Soarele cu o umbrelă de soare uriașă, cercetătorii au sugerat că trebuie să blocăm doar între unu și două procente din radiația stelei noastre pentru a atenua efectele încălzirii globale.

O echipă diferită a sugerat să folosească o „umbrelă” reală legată de un asteroid pentru a obține același efect.

Citește și