Umbrele în spațiu. Oamenii de știință lucrează la un plan de răcire a Pământului prin blocarea Soarelui

Oamenii de știință sunt gata să pună ideea la încercare. După cum relatează New York Times, o echipă condusă de profesorul de fizică al Institutului de Cercetare Spațială Asher și directorul Institutului de Tehnologie Technion-Israel, Yoram Rozen, susține că este gata să construiască un prototip de umbrele pentru blocarea soarelui, scrie The Byte.

Dar există o mare problemă: scutul trebuie să se întindă pe o suprafață de aproximativ un milion de mile pătrate, sau aproximativ de dimensiunea Argentinei.

Deoarece aceasta este o structură mult prea mare pentru a fi lansată în spațiu cu o singură rachetă, Rozen și echipa sa propun o schemă în care un roi de umbrele mai mici sunt lansate în spațiu, unde vor lucra împreună.

„Putem arăta lumii: „Uite, există o soluție funcțională, ia-o, mărește-o la dimensiunea necesară”, a spus Rozen pentru NYT.

Ideea există din punct de vedere tehnic de zeci de ani. În loc să blocăm complet Soarele cu o umbrelă de soare uriașă, cercetătorii au sugerat că trebuie să blocăm doar între unu și două procente din radiația stelei noastre pentru a atenua efectele încălzirii globale.

O echipă diferită a sugerat să folosească o „umbrelă” reală legată de un asteroid pentru a obține același efect.

Citește și

Exit mobile version