• Ipoteza a fost și mai mult întărită de afirmațiile menționate în carte.
  • Flores, una dintre insulele Sunda Mică, ar fi putut fi casa unei alte specii umane.
  • Picioarele lor erau mai mari și puteau să confecționeze unelte cu ușurință.

Gregory Forth, un antropolog pensionat de la Universitatea din Alberta, a lansat recent o carte: Between Ape and Human (Un antropolog pe urmele unui hominoid ascuns), relatează Unilad.

El a prezentat o teorie destul de controversată: Flores, una dintre insulele Sunda Mică, ar fi putut găzdui o specie umană timpurie și mică, cunoscută sub numele de Homo floresiensis.

Acești oameni au fost supranumiți „hobbiți” pentru că aveau o înălțime de aproximativ 91 cm, picioare mai mari și abilități de a confecționa unelte.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Potrivit lui Forth, rapoartele despre un „om-maimuță” de pe insulă ar putea fi, de fapt, observații ale strămoșului uman străvechi, care prosperă cumva în secolul XXI, în ciuda faptului că mulți cred că a dispărut.

De-a lungul activității sale pe insulă, care se întinde încă din 1984, a adunat povești despre creaturi umanoide care trăiesc în pădure. După ce H. Floresiensis a fost descoperit în 2003, el a început să traseze linii între povești.

„Pur și simplu, nu știm când a dispărut această specie sau, într-adevăr, îndrăznesc să spun – am îndrăznit să spun – nici măcar nu știm dacă a dispărut. Așa că există o posibilitate ca ea să fie încă în viață”, a declarat Forth pentru Live Science.

„Flores este o insulă care are aproximativ aceeași suprafață ca și Connecticut și pe care trăiesc astăzi două milioane de oameni. În mod realist, ideea că există o primată de mari dimensiuni care nu a fost observată pe această insulă și care supraviețuiește într-o populație care se poate susține singură este destul de aproape de zero”, a mai adăugat John Hawks, un paleoantropolog de la Universitatea din Wisconsin.