• Un nou studiu susține că masturbarea este mult mai importantă în evoluția umane decât ai fi crezut vreodată.
  • Cercetarea din Proceedings of the Royal Society B s-a concentrat asupra efectelor masturbării la primatele masculine și a efectelor acesteia asupra asigurării metodelor de reproducere.
  • „Descoperirile noastre ajută la punerea în lumină a unui comportament sexual foarte comun, dar puțin înțeles”, a declarat autorul principal de la University College London.

Un nou studiu susține că masturbarea este mult mai importantă în evoluția umane decât ai fi crezut vreodată. Cercetarea arată că existau primate care se masturbau cu mii de ani în urmă, scrie Indy100.

Cercetarea din Proceedings of the Royal Society B s-a concentrat asupra efectelor masturbării la primatele masculine și a efectelor acesteia asupra asigurării metodelor de reproducere.

„Masturbarea este comună în regnul animal, dar este deosebit de răspândită în rândul primatelor, inclusiv al oamenilor”, spun autorii studiului. Ei mai explică și că masturbarea „a fost cel mai probabil prezentă la strămoșul comun al tuturor maimuțelor”, iar această practică ar fi putut influența procesul de împerechere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Autorii spun că „masturbarea (fără ejaculare) poate crește excitarea înainte de sex”. Astfel, „aceasta poate fi o tactică deosebit de utilă pentru masculii de rang inferior care riscă să fie întrerupți în timpul copulației, ajutându-i să ejaculeze mai repede.”

Lucrurile au fost mai neclare în cazul primatelor femele, autorii studiului afirmând că „sunt necesare mai multe date privind comportamentul sexual al femeilor pentru a înțelege mai bine rolul evolutiv al masturbării feminine”.

„Descoperirile noastre ajută la punerea în lumină a unui comportament sexual foarte comun, dar puțin înțeles”, a declarat autorul principal, Dr. Matilda Brindle, de la University College London.

Citește și: