• Telescopul spațial James Webb a surprins o imagine uimitoare a lui N79, o regiune vibrantă de formare a stelelor din Marele Nor Magellanic.
  • Această observație, care dezvăluie gazul strălucitor și praful din zonă prin lumina infraroșie, oferă informații valoroase asupra proceselor de formare a stelelor.
  • Telescopul spațial James Webb dezvăluie funcționarea interioară a lui N79, o regiune cheie de formare a stelelor din LMC.

Telescopul spațial James Webb a surprins o imagine uimitoare a lui N79, o regiune vibrantă de formare a stelelor din Marele Nor Magellanic, evidențiind potențialul său ca o versiune mai tânără a Nebuloasei Tarantulei, scrie Scitech Daily.

 Această observație, care dezvăluie gazul strălucitor și praful din zonă prin lumina infraroșie, oferă informații valoroase asupra proceselor de formare a stelelor și compozițiilor chimice ale Universului timpuriu, care diferă semnificativ de cele din Calea Lactee.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Telescopul spațial James Webb dezvăluie funcționarea interioară a lui N79, o regiune cheie de formare a stelelor din LMC, arătându-și eficiența și unicitatea chimică în comparație cu Calea Lactee.

Această imagine de la telescopul spațial James Webb prezintă o regiune H II din Marele Nor Magellanic (LMC), o galaxie satelit a Căii Lactee. Această nebuloasă, cunoscută sub numele de N79, este o regiune de hidrogen atomic interstelar care este ionizat, capturată aici de Instrumentul Mid-InfraRed (MIRI) al lui Webb.

Citește și