• Înainte să intre pe o orbită mai mare, Orion a trimis o poză cu Pământul.
  • NASA: Până în prezent, misiunea a „depășit așteptările” de la lansarea de săptămâna trecută.
  • Dacă acest zbor merge bine, astronauții se vor alătura următoarei călătorii.

Misiunea Artemis a NASA a ajuns pe Lună. Capsula Orion a trecut la 130 km deasupra suprafeței lunare, iar acum va începe să intre pe o orbită mai mare, anunță NASA.

Înainte să intre pe o orbită mai mare însă, Orion a trimis o poză cu Pământul. Astronomul fizician Claudiu Tănăselia, spune că planurile acestei misiuni sunt mult mai complexe.

Pentru că așa își dorește programul Artemis, nu ca și în Apolo, mergem pe Luna și ne întoarcem după câțiva ani.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

De data aceasta, prin Artemis, ajungem pe lună și planul este să rămânem acolo, prin echipaje care se vor întoarce, vom construi baze lunare și vom avea o prezență poate nu permanentă în primii ani, dar spre asta ne îndreptăm să avem baze de cercetare pe lună sau cum avem astăzi în Antarctica, așa cum avem astăzi pe orbită la bordul navei spațiale și cine știe după 2035-2040 probabil de pe lună, să pornim spre Marte. , spune fizicianul.

Este prima dată când o capsulă vizitează Luna de la programul Apollo al NASA de acum 50 de ani.

Trebuie să știi că în weekendul viitor, Orion va doborî recordul de distanță al NASA pentru o navă spațială concepută pentru astronauți, la aproape 400.000 de kilometri de Pământ.

Capsula va petrece aproape o săptămână pe orbita Lunii, apoi se întoarce acasă. Claudiu Tănăselia, astronom fizician, spune că Programul Artemis este un pas important pentru omenire.

Programul Artemis înseamnă practic reîntoarcerea pe Lună, reîntoarcerea cu echipaj pe Lună, chiar acum ne aflăm într-un zbor fără echipaj, pentru a se testa siguranța și securitatea acestei misiunei Orion și într-adevăr, astăzi am făcut un pas important, pentru că l-a începutul misiunii se spunea că avem de făcut 3 pași pentru a demonstra că această misiune este de succes.  , conchide Claudiu Tănăselia.