• SpaceX a făcut un nou test static cu un prototip al sistemului Starship care va avea un rol esențial în viitoarele misiuni către Lună și către Marte.
  • Testul motoarelor a provocat și un incendiu de iarbă la instalația SpaceX Starbase din sudul Texasului.
  • Potrivit Space X, testul a avut loc la ora 00.30, ora României, și reprezintă încă un pas către momentul esențial amânat de mai multe ori.

SpaceX a făcut un nou test static cu un prototip al sistemului Starship care va avea un rol esențial în viitoarele misiuni către Lună și către Marte.

Acum, cele șase motoare Raptor au fost pornite câteva secunde, suficient cât să izbucnească un incendiu de vegetație în apropiere.

Potrivit Space X, testul a avut loc la ora 00.30, ora României, și reprezintă încă un pas către momentul esențial amânat de mai multe ori: primul zbor orbital al unui prototip de navă spațială Starship și boosterul SuperHeavy 7. Ar trebui să aibă loc spre finalul toamnei, dar este imposibil de spus încă dacă nu va fi în 2023.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Dorința lui Musk este să trimită oameni pe Marte, iar pentru asta compania lucrează de mulți ani la un sistem spațial uriaș numit Starship care conține naveta numită Starship și racheta denumită Space heavy. Ambele vor fi reutilizabile.

Ajungerea pe orbită cu sistemul Starship este un pas mai complicat din punct de vedere tehnic. Pentru a ajunge în spațiu, SpaceX trebuie să lanseze și să testeze treapta Super Heavy care va avea peste 30 de motoare Raptor.

Erau probleme de producție la aceste motoare, însă Elon Musk promitea că vor fi rezolvate și mai spunea că SpaceX va ajunge să producă un motor Raptor în fiecare zi. În plus, vor fi de două ori mai puternice motoarele Raptor de următoare generație, iar costul pe unitate va scădea.