• Primăria Municipiului București aduce vești bune pentru cei ce dețin mașini electrice.
  • Cele 40 de stații vor fi amplasate în zone precum: Piața Victoriei, Universitate, Bucur Obor și Sala Palatului.
  • Parcarea mașinilor pe locurile destinate stațiilor de încărcare este interzisă.

Creșterea cererii pe piața a mașinilor electrice dar și lipsa stațiilor de încărcare au influențat Primăria Generală a Capitalei să amplaseze 40 de stații noi. Decizia a fost aprobată în cadrul unei sedințe a Consiliului General al Municipiului București.

„Compania Energetică „Servicii” București va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor” a spus Primăria Generală.

România duce lipsa de stații de încărcare

Din ce în ce mai mulți români aleg să facă trecerea la mașini electrice, majoritatea din motive sustenabile dar și a costurilor mai reduse după achiziția lor. Totuși, problema numărului de stații de alimentare în afara orașelor este în continuare valabilă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Stațiile de încărcare vor fi amplasate în zonele cu cel mai mare flux de circulație precum Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Revoluției, Universitate, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, zona Parcului Herăstrau, Bulevardul Timisoara, Gara de Nord și Maria Rosetti.

Ce spun noile modificări ale Regulamentului de amplasare a stațiilor

În urma acestei decizii au apărut și modificări în regulamentul de amplasare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice.

Prin aceste modificări ai dreptul să construiești propria ta stație pe baza unui aviz de amplasare pe care îl poți dobândi de la autoritatea locala dar proprietarul va fi obligat să platească un tarif de exploatare a locului.

O altă obligație este semnalarea stațiilor de încărcare cu un semn specific care va fi desenat pe zona respectivă cât și pe un panou, panou ce va conține și alte informații precum tariful pentru încărcare, modul de folosire a stațiilor dar și sanctiunile pe care le vor suporta mașinile parcate ilegal.

Citește mai multe: