• Activitatea roboților reprezintă jumătate din traficul de pe net, iar cifrele sunt în continuă creștere.
  • Roboții monitorizează mai ales jocurile de noroc, comerțul online și serviciile financiare.
  • Elon Musk ar introduce o taxă simbolică de un dolar pentru a depista roboții, pentru că A.I. va putea ocoli ușor întrebările de control.

50% din traficul pe internet este generat de roboți. Poate fi vorba despre o amenințare omniprezentă și în continuă creștere, anunță agenția de securitate Thales. Acești roboți monitorizează jocurile de noroc, comerțul, călătoriile și serviciile financiare. Grupurile criminale folosesc chatboți pentru a deturna bani de la utilizatori și înșelătoriile devin tot mai greu de observat. Iar traficul generat de boți este tot mai mare.

Raportul agenției de securitate Thales este necruțător. Potrivit datelor, roboții reprezintă aproape jumătate din traficul de internet la nivel global. În plus, traficul de internet automatizat și rău intenționat, asociat cu roboții, este în creștere pentru al cincilea an consecutiv.

„Boții sunt una dintre cele mai răspândite și în creștere amenințări cu care se confruntă fiecare industrie”, spune Nanhi Singh, General Manager, Application Security la Imperva, o companie din cadrul Thales Group.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cifrele sunt alarmante. Roboții rău intenționați reprezintă 32% din întregul trafic de internet. În timp ce 44% din toate atacurile care obțin informații de la utilizatori vizează puncte finale API.

Citește și