• Ultima versiune Atlas se poate roti la 360 de grade pe toate axele.
  • Robotul umanoid Atlas e complet electric și nu mai are elemente hidraulice.
  • Scoțienii s-au gândit să îi conceapă lui Atlas și o parteneră pe măsură: Ameca.

A fost descoperită călătoria în timp? Așa ai fi tentat să crezi, dacă te uiți la noua versiune a robotului umanoid Atlas, de la Boston Dynamics – pare că e venit din viitor, ca în filmele Terminator sau alte scenarii SF! Noua versiune a lui Atlas l-ar face invidios și pe cel mai tare contorsionist din lume, zici că e făcut din plastilină.

Nu mai are elemente hidraulice, e complet electric și se poate roti la 360 de grade pe toate axele, fără nicio constrângere. Evident, în epoca A.I., e dotat și cu Inteligență Artificială. „E cel mai agil robot construit vreodată” – se laudă creatorii lui de la Boston Dynamics și de la Hyundai, care au colaborat la construcția lui Atlas. Dacă nu ești genul de om care-și face scenarii apocaliptice, nu ai decât să speri că în cel mai scurt timp l-ai putea avea pe Atlas drept companion sau ajutor casnic – face tot felul de munci și nu se dă în lături să ridice greutăți pe care omul nici nu ar putea visa să le clatine, măcar.

Scoțienii s-au gândit să îi conceapă și o parteneră pe măsura lui Atlas. Se laudă cu cel mai avansat robot umandoid, dotat cu Inteligență Artificială. E vorba mai exact de o roboțică, pe nume Ameca, pe care o plimbă prin școli, așa cum l-am plimbat și noi pe Ion al lui Ciucă. Ameca a fost dezvoltată la Universitatea Heriot-Watt, din Edinburgh.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și