• Un serviciu meteorologic susține că a reușit să realizeze prognoze pe termen lung cu ajutorul învățării automate.
  • Specialiștii speră la pregătirea unei revoluții algoritmice.
  • Algoritmii din ce în ce mai puternici, cum ar fi roboții cu capacități care par umane, schimbă lumea.

Previziunile despre vreme bazate pe modele computerizate ale atmosferei pot face previziuni exacte doar pentru câteva zile înainte, scrie The Guardian. Acest lucru se datorează faptului că orice eroare de măsurare duce la inexactități din ce în ce mai mari, fenomen cunoscut sub numele de efectul fluturelui. Predicțiile pe termen lung sunt de obicei făcute la modul general, spun specialiștii. „Nu este posibil să se prevadă vremea într-o anumită zi cu luni sau ani înainte”, afirmă Met Office pe pagina sa privind predicțiile pe termen lung.

Serviciul de prognoză Weather 20/20 susține că are o abordare mai bună, folosind învățarea automată pentru a identifica modelele meteorologice diferite și pentru a prezice vremea cu luni de zile înainte. Aceasta este o nouă abordare a tehnicii de prognoză analogică, în care condițiile actuale sunt comparate cu ciclurile meteorologice anterioare.

Weather 20/20 spune că a prezis evenimente meteorologice specifice, de exemplu, a prezis uraganul Ian cu câteva luni înainte ca acesta să se formeze. Nu este primul care face acest tip de afirmație și oricine poate avea noroc cu o predicție unică, dar succesul său aparent a atras o atenție și critici considerabile.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Analizarea atentă a predicțiilor viitoare va arăta dacă o revoluție algoritmică în domeniul previziunilor pe termen lung este într-adevăr pe cale să se producă.

Citește și