• A.I. ar putea avea puterea de a „ucide mulți oameni” în doar doi ani.
  • Avertismentul a fost făcut de consilierul lui Rishi Sunak.
  • Matt Clifford și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa unei reglementări globale pentru producătorii de inteligență artificială.

Sistemele de inteligență artificială se îmbunătățesc rapid și devin din ce în ce mai capabile, scrie Sky News. Matt Clifford și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa unei legi globale pentru producătorii de inteligență artificială. Dacă nu vor exista reglementări, sistemele A.I. ar putea deveni „foarte puternice” și greu de controlat de către oameni, creând riscuri semnificative pe termen scurt.

Consilerul a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat TalkTV. Acesta a vorbit despre potențialul A.I. de a crea arme cibernetice și biologice periculoase care ar putea duce la numeroase decese. Astfel de îngrijorări au fost împărtășite de nenumărați experți în domeniu. O scrisoare publicată săptămâna trecută a îndemnat la o atenție sporită și la acțiuni în vederea atenuării riscurilor pe care le prezintă A.I, la egalitate cu pandemiile sau războiul nuclear.

Scrisoarea, care respinge utilizarea ,,negativă” a inteligenței artificiale, a fost semnată de directorii unor companii de top precum Google DeepMind și Anthropic. Geoffrey Hinton, cunoscut sub numele popular de „nașul inteligenței artificiale”, a aprobat, de asemenea, scrisoarea, avertizând că, dacă inteligența artificială „cade pe mâini greșite”, aceasta ar putea fi „catastrofală pentru omenire”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Clifford, președintele Agenției pentru cercetare avansată și invenții (ARIA), îl consiliază în prezent pe prim-ministrul Marii Britanii cu privire la dezvoltarea Grupului de lucru guvernamental pentru modele de fundație, care se concentrează pe investigarea modelelor lingvistice de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT și Google Bard.

„Cred că există o mulțime de tipuri diferite de riscuri cu A.I. și, adesea, în industrie, vorbim despre riscuri pe termen scurt și pe termen lung, iar riscurile pe termen scurt sunt de fapt destul de înfricoșătoare”, a declarat dl Clifford pentru TalkTV. „Vă puteți imagina A.I.vindecând boli, făcând economia mai productivă, ajutându-ne să ajungem la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a spus el.

Citește și: