• A.I. se folosește în industria jocurilor video ca instrument de creare a vocilor pentru personaje.
  • Pentru A.I., este dificil să se pună în pielea personajului.
  • Un program bun de A.I. te poate ajuta să creezi de 20 de ori mai multe voci decât poate produce un om.

Inteligența artificială este din ce în ce mai prezentă în industria jocurilor video. Dar nu în orice fel, ci ca instrument de creare a diferitelor voci pentru personajele dintr-un anumit joc.

Cum face A.I. voci în gaming și ce se întâmplă cu oamenii care făceau asta până acum?

Până acum mai mulți oameni, în special actori, erau cei care creau vocile pentru personajele din diferite jocuri. Și nu e deloc o muncă ușoară. Vocea pe care o transpui în imaginea personajului trebuie să se alinieze perfect cu rolul acestuia în întreaga poveste a jocului. Industria de gaming de fapt e destul de complexă și, odată ce avansează, gamerii devin și ei mai pretențioși.

Cum inteligența artificială își face din ce în ce mai resimțită prezența în…cam toate domeniile, bineînțeles că dezvoltatorii de jocuri video nu pot să nu profite. Au mai existat astfel de tentative de a crea voci pentru personaje cu ajutorul A.I., însă feedback-ul nu a fost chiar cel mai bun, iar motivul e destul de simplu. Pentru A.I., este dificil să se pună în pielea personajului, să redea exact emoția pe care jucătorul trebuie să o resimtă atunci când se conectează cu story line-ul.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Un program bun de A.I. te poate ajuta să creezi de 20 de ori mai multe voci decât poate produce un om. Așa că, pentru a împăca ambele tabere, au găsit o soluție: clonarea vocii actorilor, evident după consimțământul lor. Andy Magee este un bun exemplu de actor care consideră că o astfel de carieră este cel puțin la fel de bună ca cea de până acum.

Citește și