• Aproape 70% dintre salariații din UE doresc impunerea unor restricții guvernamentale privind inteligența artificială.
  • Rolul guvernelor este critic. E nevoie de campanii de informare mai elaborate, care să discute motivele de îngrijorare cu scopul de a le clarifica și elimina pe parcurs.
  • Cosmin Carvaci, spune că „nimeni nu a explicat foarte bine ce înseamnă cu adevărat AI. Cum poate influența AI-ul piața muncii?”.

Aproape 70% dintre salariații din UE doresc impunerea unor restricții guvernamentale privind inteligența artificială. Ai sau nu motive să te temi de inteligența artificială?

Rolul guvernelor este critic. E nevoie de campanii de informare mai elaborate, care să discute motivele de îngrijorare cu scopul de a le clarifica și elimina pe parcurs. Temerile față de ChatGPT sau alte aplicații ale tehnologiei AI apar în primul rând pe fondul unei anxietăți legate de adoptarea elementelor de noutate.

Recomandări

CÂT DE OPTIMIST EȘTI?
NO MORE FACT-CHECKING
JLO ȘI AFFLECK AU DIVORȚAT
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ?
ERDOGAN: FĂRĂ TERORIȘTI ÎN SIRIA
CE SĂ ȘTII DESPRE HMPV

Cosmin Carvaci, manager general Bitcom, analizează modul în care A.I. transformă meseriile pe viitor și experiență în proiecte de tip smart city și IoT. Acesta spune, la Aleph News, că „nimeni nu a explicat foarte bine ce înseamnă cu adevărat AI. Cum poate influența AI-ul piața muncii? Eu consider că AI-ul poate influența piața muncii în bine.”

„Este adevărat, unele meserii poate că vor dispărea sau poate că se vor transforma, dar cu siguranță AI-ul nu va înlocui prea curând a și tinde să spun că niciodată inteligența omului și pot veni și cu exemple concrete în sensul acesta”, a mai spus Cosmin Carvaci.

Citește și: