• Inteligența artificială predomină în film și televiziune.
  • Utilizarea A.I. în producțiile de film și televiziune ar putea face ca actorii să devină inutili.
  • Algoritmii sunt, de asemenea, folosiți acum pentru a prezice succesul unui film.

Utilizarea inteligenței artificiale în producțiile de televiziune și film ar putea face ca „actorii să devină inutili”, spun experții, scrie Sky News. De la mastodonții blockbusterelor, precum Indiana Jones, care folosesc A.I. pentru a-l întineri pe Harrison Ford, până la franciza „Fast”, care îl readuce la viață pe Paul Walker, inteligența artificială este acum pretutindeni în film și televiziune.

Actorul Andy Serkis a împărtășit părerea lui privind impactul inteligenței artificiale. „Poți pune pe oricine în orice situație, spunând orice, iar acest lucru este riscant pentru noi toți”, a declarat starul din „The Lord Of The Rings” pentru Sky News. „Pentru securitate, pentru politicieni, trăim într-o lume post-adevăr… și asta este înfricoșător”. „Algoritmii ne controlează gusturile, întreaga noastră viață este condusă de o forță superioară într-un mod în care pierdem controlul”.

Inteligența artificială nu este o problemă doar pentru celebrități

Laurence Bouvard nu este o celebritate, dar face voiceover în televiziune și în teatru de peste 30 de ani. Din ce în ce mai mult, ea și colegii ei sunt legați prin contracte în care nu au prea multe de spus în ceea ce privește locul unde ajung interpretările lor.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

„Renunțăm la toate drepturile noastre morale”, spune ea. „Practic, ei dau permisiunea A.I. de a folosi datele tale la infinit pentru orice proiect”. „Practic, avem de ales, îl semnezi și ești folosit, sau nu-l semnezi și nu lucrezi pentru acea companie”.

Bouvard spune că prietenii ei actori descoperă frecvent că înregistrările audio pe care le trimit pentru audiții sunt luate ca probe și folosite de companii de tehnologie care oferă o sumă mică sau inexistentă, în unele cazuri. În cele din urmă, le teama este că munca lor va fi realizată de computere.

Ce spune un specialist A.I

Stuart Armstrong, expert în inteligență artificială, spune: „Profesia de actor se va schimba”. „Se va zgudui într-o nouă formă dictată de economie și de acordurile și reglementările sindicale. Pericolul, cel mai rău scenariu, este acela în care actorii ar deveni inutili”.

Algoritmii sunt, de asemenea, folosiți acum pentru a prezice succesul unui film înainte ca acesta să primească „undă verde”. Warner Bros. a confirmat recent că a semnat un contract cu un start-up din Los Angeles, al cărui program va ajuta studioul în unele dintre deciziile sale. În condițiile în care inteligența artificială devine rapid o parte integrantă a procesului de creație, „soarta actorilor se împletește cu cea a mașinilor”, spun specialiștii.

Citește și: