• Bogdan Iordache a îmbinat apicultura cu IT-ul
  • Bogdan Iordache a creat o aplicație ca să-și monitorizeze stupii
  • Aplicația e folosită de 22.000 de apicultori în fiecare lună

Ce au în comun albinele şi IT-ul? O aplicaţie dezvoltată de un programator român. Bogdan Iordache a lucrat ani peste 10 ani în IT. Dar s-a reprofilat, sătul să stea la calculator.

S-a apucat de apicultură şi a făcut şi o aplicaţie. Apiary este tradusă în 18 limbi și este utilizată lunar de 22.000 de apicultori. Cei mai mulți sunt din Europa, români sunt în jur de 800. România e pe primele locuri în Uniunea Europeană la numărul de familii de albine şi la producția de miere.

Bogdan Iordache, apicultor și fondator al aplicației Apiary: „Mi s-a spus că atunci când există probleme în stup să fac astfel încât să știu data viitoare când revin în stupină să le verific și să întreprind acțiunile necesare. Am folosit și markerul cu care am scris pe capacul stupului lucruri legate de sănătatea familiei de albine. Mi-am dat seama că pot să fac mai mult pentru că sunt o persoană tehnică. Am dezvoltat o aplicație pe telefonul mobil care mi-a permis să notez toate aceste informații pe un telefon mobil”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN