• Noua carcasă de titan și trecerea la USB-C sunt principalele teme de discuție.
  • Lipsa unei caracteristici definitorii reprezintă principala critică pentru iPhone 15..
  • iPhone 15 Pro și Pro Max pot de acum să filmeze în format LOG, fără profil de culoare

La o săptămână de la lansarea seriei iPhone 15, Apple a dat undă verde jurnaliștilor și youtuberilor pentru publicarea recenziilor. Astfel, în doar o oră, zeci de clipuri au inundat mediul online. Publicații precum CNET sau The Verge au publicat și versiune scrisă, nu doar recenzie video.

Modelele Pro au fost primele testate și vin cu două schimbări importante față de generația precedentă: carcasa este de titan, ceea ce face telefonul mai ușor ca oricând, iar în partea de jos găsești acum un port USB-C.

„Ultimele 3 generații de modele Pro au avut oțel. Simțeai că sunt foarte rezistente, dar le simțeai și foarte grele. Și acesta se simte la fel de rezistent, este un device solid, dar nu e la fel de greu”, spune Patrick Holland de la CNET.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Este exact ceea ce pare, un port USB-C, la fel ca cele de pe, practic, fiecare telefon cu Android modern. Pe modelele Pro este USB 3 care permite viteză de transfer mai mare până la 10Gbps, dar vei avea nevoie de acel cablu, vândut separat, desigur. Poți face destul de multe cu el, să introduci un hub, un cititor de carduri SD, ethernet. Apple nu a venit cu limitări cum o face de obicei astfel că majoritatea lucrurilor funcționează așa cum ar trebui”, crede Allison Johnson de la The Verge.

A bătut Apple pasul pe loc în ultimul an?

Deși iPhone 15 Pro și Pro Max vin cu un nou procesor care oferă gaming la nivel de consolă sau fotografii la o rezoluție superioară, de la distanță pare că Apple a bătut pasul pe loc în ultimul an. Diferențele apar abia când privești cu atenție.

„Cred că este corect să spui că acestea sunt niște modele de care uiți cu ușurință. Nu există vreo caracteristică majoră care să le definească, așa cum a fost Dynamic Island pe iPhone 14 Pro sau display-ul ProMotion cu 120Hz de pe iPhone 13 Pro. Pagina faimoasă de sumar pe care o face Apple pentru fiecare dintre produsele sale noi, pentru acest telefon jumătate era ocupată cu funcții cu care suntem deja obișnuiți. Nu există nici măcar vreo culoare țipătoare care să le diferențieze din punct de vedere estetic. Pentru mine este cea mai anostă selecție de culori. Dar abia acum că am început să trăiesc cu telefonul am realizat că sunt atât de multe lucruri mici. Lucruri pe care le poți rata ușor, lucruri pe care Apple nici nu le-a menționat. Toate împreună adăugate fac o experiență surprinzătoare și benefică decât am avut cu orice alt iPhone pe care l-am testat înainte de acesta”, spune Arun Maini, un youtuber cu 16,5 milioane de urmăritori.

Seria iPhone 15 Pro duce videoclipurile la un alt nivel

În lupta cu alte companii precum Samsung sau Xiaomi, Apple a fost mereu imbatabilă la un capitol: filmările cu telefonul. Iar seria iPhone 15 Pro duce videoclipurile la next level.

„Dacă mi-ați fi spus și în urmă cu un an că într-o zi voi putea să-mi folosesc iPhone-ul și un cablu USB-C pentru a captura imagini nefiltrate pe care să le pun imediat pe un computer sau pe un SSD, iar asta mi-ar permite să înregistrez clipuri ProRes în format 10-bit 4:2:2 în formatul LOG și să-l pot edita și chiar să pot împinge limita editării și să arate foarte bine, aș fi spus că ești nebun”, dezvăluie fotograful Ted Forbes.

„Anul acesta, pe iPhone 15 Pro și Pro Max ai posibilitatea de a filma în Log. Ceea ce înseamnă că poți înregistra clipuri video fără un profil de culoare ales pentru înregistrare. De ce contează acest lucru? Pentru că oamenii ca mine, creatorii de conținut video, pot profita de un dynamic range superior și pot manipula cu ușurință culorile și să le aducem la nivelul altor camere”, susține Vjeran Pavic, videograf la The Verge.

Citește și: