• Boții cu inteligență artificială au devenit substitut pentru un partner.
  • Bot-ul Xiaoice are 10 milioane de utilizatori activi în China.
  • Numărul de descărcări ale unui alt bot de chat popular pe nume Will s-a dublat în pandemie.

Nu te bate la cap, îți e alături când ai nevoie și te scapă de singurătate. Pentru milioane de oameni, boții cu inteligență artificială au devenit substitut pentru un partner, scrie Washington Post.

Ce sunt boții de chat cu inteligență artificială?

Boții de chat sunt niște programe pe calculator antrenate să îți răspundă la dorințe și întrebări. Cam ca un asistent virtual cum e Siri, însă cu un alt scop: să îți fie partener de conversație și să se adapteze la personalitatea ta. Iar în China piața a devenit una masivă, evaluată la 420 de milioane de dolari. Îți mai dau un exemplu: bot-ul Xiaoice de la compania cu același nume care a fost cumpărată apoi de Microsoft are 10 milioane de utilizatori activi în China. Iar pe parcursul unei zile are interacțiuni cât pentru 14 vieți de om.

De ce au devenit atât de populari în China?

E destul de greu de spus. Un motiv ar fi legat de legea copilului unic care a existat între 1980 și 2015. Se vorbește în China că acea regulă a creat o generație de oameni singuratici. Iar pandemia nu a ajutat: numărul de descărcări ale unui alt bot de chat popular pe nume Will s-a dublat în această perioadă. Poate părea ciudat, ca în serialul Black Mirror, însă pentru milioane de oameni acești boți oferă confort, liniște. Acești oameni simt că pot crea o legătură pe care în viața reală nu o au. Tamara, una este să-ți povestesc, alta e chiar să-ți arăt. Vreau să-ți prezint povestea de dragoste dintre Akihiko și Miku.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK