• Brilliant Labs a lansat o pereche de ochelari alimentați de un asistent A.I. multimodal.
  • Aceștia arată ca niște ochelari normali, dar pot traduce vorbirea, căuta pe internet și genera imagini.
  • Ochelarii sunt, de asemenea, open source. Fișierele de proiectare, codul și documentația se află toate pe GitHub.

Ochelarii de care nu știai că ai nevoie: A.I.

Brilliant Labs – un startup cu sediul în Singapore, finanțat de creatorul Pokemon Go – a lansat Frame, o pereche de ochelari fără prescripție medicală, alimentată de un asistent A.I. multimodal numit Noa. Te costă 350 de dolari.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Compania spune că sunt „o reinventare a ochelarilor pentru era AI”. Aceștia vin cu o serie de „superputeri” care le permit să proceseze informații vizuale, să genereze imagini, să recunoască și să traducă vorbirea în timp real, dar și să caute informații pe internet.

Compania a declarat că sunt concepuți ca „un omagiu” adus inovațiilor și ideilor unor personalități precum John Lennon, Steve Jobs și Gandhi – toți cunoscuți pentru „ochelarii lor circulari”.

Ochelarii sunt alimentați de o serie de modele de inteligență artificială, inclusiv GPT-4 de la OpenAI și tehnologia de recunoaștere vocală Whisper, Stable Diffusion de la Stability AI și Perplexity, a declarat compania pentru Business Insider.

Brilliant Labs vrea să încorporeze modelele de AI direct în ochelari, dar, deocamdată, aceștia trebuie să fie cuplați cu o aplicație pentru smartphone pentru a funcționa.

Ochelarii proiectează imagini și informații direct pe lentile, astfel încât ce care îi poartă îi pot cere informații despre aproape tot ceea ce văd sau aud.

Citește și