- Business Insider: În acest moment, A.I. este un tool care te ajută să trișezi la teme și atât.
- OpenAI admite că are tool pentru a detecta textele scrise de ChatGPT, dar nu-l lansează.
- Washington Post: 21% din prompt-urile pentru A.I. sunt despre scriere creativă.
Inteligența Artificială va schimba lumea. E cea mai tare revoluție de la cea industrială încoace. Promisiunile pentru A.I. au fost din prima clipă la cel mai înalt nivel. Realitatea după un an și jumătate? ChatGPT, practic, este un mod de a trișa la temele pentru acasă, scrie Business Insider.
Advertisment
Este A.I. un succes sau doar o falsă speranță?
Din prima clipă în care ChatGPT a fost lansat spre sfârșitul lui 2022, principala întrebuințare a fost evidentă: scrierea de teme, indiferent de domeniu. Însă speranțele erau mari într-o evoluție spectaculoasă a Inteligenței Artificiale, realitatea ne spune altceva. Chatboții și Inteligența Artificială Generativă sunt o bucurie pentru studenții care au nevoie de ajutor, scrie Business Insider. În sprijinirea acestui argument, vin cifrele pentru cele mai frecvente utilizări ale ChatGPT: 21% pentru scriere creativă și role play.
De exemplu, botului i se cere să scrie ficțiune, scenarii de film sau personaje pentru Dungeons and Dragons. Pe locul 2, cu 18%, pentru teme. Cum ar fi: explică doctrina Monroe într-o propoziție. Și ajungem fix la concluzie. Acum, apare altă discuție. OpenAI are de un an un sistem de detectare a textelor scrise de ChatGPT, dar nu îl lansează. Motivul: sondajele interne care spun că 69% dintre utilizatori sunt convinși că un asemenea tool ar duce la acuzații false. Adică acest tool de detectare să nu fie infailibil și să acuze eronat un text original. Un alt procent care le dă de gândit: 30% dintre utilizatori admit că ar folosi mai puțin ChatGPT dacă ar exista acest tool. Ceea ce îl face contraintuitiv. Astfel că OpenAI ajunge între ciocan și nicovală: are un tool care ar anula folosirea incorectă a botului, însă nu-l poate lansa pentru că ar reduce utilizarea lui.
Recomandări
Cât despre viitorul A.I.: nu putem decât să sperăm că va fi mai mult decât în prezent. Nu vorbim despre un caz pierdut, cu siguranță, iar Inteligența Artificială are în continuare potențialul de a schimba lumea într-un mod pozitiv.
Citește și
- Iranul ezită să atace Israelul. Cum plănuiește Israelul să se apere
- STUDIU. Slăbești dacă te uiți la Jocurile Olimpice. Cum poți pierde kilogramele
- Ce mănânci dacă mergi în Paris? Foodblogger: „Pentru restaurantele de tip fine-dining sunt o multitudine de variante”
Partenerii noștri