• Studiu: 4.600 de joburi au fost tăiate din cauza A.I.
  • Angajații nu mai sunt necesari, pentru că sarcinile devin automate.
  • Companiile eliberează posturi ca să facă loc specialiștilor în A.I.

Inteligența articială schimbă piața muncii. Peste 4.500 de joburi au fost tăiate din cauza inteligenței artificiale, spune o firmă americană din domeniul HR. Unii angajați nu mai sunt necesari, pentru că sarcinile devin automate, iar companiile eliberează posturi ca să facă loc specialiștilor în A.I. Experții încă nu înțeleg câte joburi sunt eliminate din cauza inteligenței artificiale, dar consideră că sunt mai multe decât credem.

Publicul a judecat compania IBM după ce anul trecut a anunțat că amână angajarea oamenilor pe anumite posturi pentru că aștepta să le automatizeze. Asta a fost varianta CEO-ului, pentru că un reprezentant al firmei a spus că IBM de fapt nu îngheață angajările. Majoritatea companiilor au decis să nu anunțe public că taie locuri de muncă din cauza A.I., pentru că le e teamă de cum va reacționa lumea. Mai ales acum că au văzut cum a reacționat față de IBM.

8 din 10 lideri la nivel mondial cred că în următorii 3 ani, inteligența artificială generativă va transforma felul în care operează companiile lor, arată un studiu de la Deloitte. Mai mult de jumătate dintre respondenți spun că vor să îmbunătățească eficiența și productivitatea, iar o treime vrea să reducă costurile.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și