• Președintele SUA, Joe Biden, a criticat ancheta care a descoperit că a gestionat greșit dosare strict secrete.
  • Într-o conferință de presă surpriză de joi seara, Biden a precizat că: „Memoria mea este bună”.
  • Raportul de 345 de pagini, dat publicității în cursul zilei, a declarat că memoria președintelui a avut „limitări semnificative”.

Președintele SUA, Joe Biden, a criticat ancheta care a descoperit că a gestionat greșit dosare strict secrete și a declarat că a avut dificultăți în a-și aminti evenimente importante din viața sa.

Într-o conferință de presă surpriză de joi seara, Biden a spus că: „Memoria mea este bună”.

El a criticat o afirmație potrivit căreia nu și-ar putea aminti când a murit fiul său, spunând: „Cum naiba îndrăznește să spună asta?”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Ancheta a constatat că Biden „a păstrat și dezvăluit în mod intenționat” dosare clasificate, dar a decis să nu-l acuze, scrie BBC.

Consilierul special al Departamentului de Justiție, Robert Hur, a stabilit că Biden a păstrat în mod necorespunzător documente clasificate legate de politica militară și externă din Afganistan după ce a fost vicepreședinte.

Raportul de 345 de pagini, dat publicității în cursul zilei, a declarat că memoria președintelui a avut „limitări semnificative”.

Hur l-a intervievat pe președintele în vârstă de 81 de ani timp de cinci ore în cadrul anchetei.

Avocatul special a declarat că Biden nu și-a putut aminti când a fost vicepreședinte (între 2009-2017), sau „chiar și în decurs de câțiva ani, când a murit fiul său Beau” (2015).

Citește și