• Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego, au dezvoltat o aplicație pentru care poate detecta semnele timpurii ale bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neurologice.
  • Aplicația utilizează funcția de cameră cu infraroșu a telefonului mobil.
  • Aceste citiri pot fi folosite pentru a evalua starea cognitivă a persoanei respective.

Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego, au dezvoltat o aplicație pentru smartphone care poate detecta semnele timpurii ale bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neurologice, scrie BBC.

Aplicația utilizează funcția de cameră cu infraroșu a telefonului mobil pentru a urmări schimbările de dimensiune a pupilelor unei persoane la un nivel sub milimetric. Aceste citiri pot fi folosite pentru a evalua starea cognitivă a persoanei respective.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, ochii pot deveni din ce în ce mai utili ca mijloc de diagnosticare a tuturor tipurilor de boli și afecțiuni, deoarece, fiind transparenți, necesită metode de examinare mult mai puțin invazive decât alte părți ale corpului, dar chiar și fără tehnologie, este posibil să se detecteze o serie de probleme de sănătate prin simpla privire în ochi. Iată câteva dintre semnele de avertizare.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Dimensiunea pupilelor

Pupila răspunde instantaneu la lumină, devenind mai mică în medii luminoase și mai mare în condiții de iluminare slabă.

Răspunsurile lente sau întârziate ale mărimii pupilei pot indica o serie de boli care pot include afecțiuni grave, cum ar fi boala Alzheimer, precum și efectele medicamentelor și dovezi ale consumului de droguri.

Pupilele dilatate sunt frecvente la cei care consumă droguri stimulante, cum ar fi cocaina și amfetaminele. La consumatorii de heroină pot fi observate pupile foarte mici.