Ce pot dezvălui ochii despre sănătatea ta. Cercetătorii au creat o aplicație care poate detecta semne timpurii ale anumitor boli

May 15, 2020: PICTURE SHOWS: China..........CAPTION:..These are the most beautiful eyes in the world – as seen by designers in different countries. ..UK online supplier of contact lenses, Contactlenses.co.uk, explain: “We reached out to 95 Designers around the World with one and only one instruction: Make the eyes of our subject 'beautiful' using your personal perception of beauty.”..When: 15 May 2020.Credit: contactlenses.co.ukCover Images..**Editorial use only* (Credit Image: © COVER Images via ZUMA Press) Foto: MFX
  • Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego, au dezvoltat o aplicație pentru care poate detecta semnele timpurii ale bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neurologice.
  • Aplicația utilizează funcția de cameră cu infraroșu a telefonului mobil.
  • Aceste citiri pot fi folosite pentru a evalua starea cognitivă a persoanei respective.

Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego, au dezvoltat o aplicație pentru smartphone care poate detecta semnele timpurii ale bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neurologice, scrie BBC.

Aplicația utilizează funcția de cameră cu infraroșu a telefonului mobil pentru a urmări schimbările de dimensiune a pupilelor unei persoane la un nivel sub milimetric. Aceste citiri pot fi folosite pentru a evalua starea cognitivă a persoanei respective.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, ochii pot deveni din ce în ce mai utili ca mijloc de diagnosticare a tuturor tipurilor de boli și afecțiuni, deoarece, fiind transparenți, necesită metode de examinare mult mai puțin invazive decât alte părți ale corpului, dar chiar și fără tehnologie, este posibil să se detecteze o serie de probleme de sănătate prin simpla privire în ochi. Iată câteva dintre semnele de avertizare.

Dimensiunea pupilelor

Pupila răspunde instantaneu la lumină, devenind mai mică în medii luminoase și mai mare în condiții de iluminare slabă.

Răspunsurile lente sau întârziate ale mărimii pupilei pot indica o serie de boli care pot include afecțiuni grave, cum ar fi boala Alzheimer, precum și efectele medicamentelor și dovezi ale consumului de droguri.

Pupilele dilatate sunt frecvente la cei care consumă droguri stimulante, cum ar fi cocaina și amfetaminele. La consumatorii de heroină pot fi observate pupile foarte mici.