Utilizatorii WhatsApp care nu au acceptat încă noii termeni și condiții pentru platforma de mesagerie vor începe să primească memento-uri „persistente” după termenul limită din 15 mai, relatează BBC.

Noii termeni de la WhatsApp au fost anunțați în luna ianuarie a acestui an, iar de atunci au apărut îngrijorări cu privire la creșterea schimbului de date cu Facebook, compania mamă a WhatsApp.

Modificările condițiilor de utilizare a aplicației se referă în principal la modul în care firmele interacționează cu clienții. WhatsApp a anunțat ulterior că majoritatea celor două miliarde de utilizatori le-au acceptat deja.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Compania a precizat că niciun cont nu va fi șters, dar că vor exista schimbări pentru cei care nu acceptă noii termeni: imposibilitatea de a vedea listele de chat ori imposibilitatea de a mai primi apeluri și mesaje video.

În urma anunțului din ianuarie, utilizatorii au amenințat că vor boicota aplicația, iar platformele rivale, precum Telegram și Signal, au înregistrat descărcări record.

Citește și Prima țară care interzice Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp

Însă WhatsApp spune că a fost victima unei „dezinformări”. Compania a menționat că datele pe care le-a partajat cu alte companii din cadrul Facebook includ:

  • numărul de telefon și alte informații furnizate la înregistrare (cum ar fi numele);
  • informații despre telefonul utilizatorilor, inclusiv marca, modelul și compania de telefonie mobilă;
  • adresa IP, care indică locația conexiunii la internet a utilizatorilor;
  • orice plăți și tranzacții financiare efectuate prin WhatsApp.

Acest lucru nu se aplică în Uniunea Europeană și în Regatul Unit, deoarece există legi diferite privind confidențialitatea datelor.