Ce spun 10 personalități marcante ale domeniului tehnologic despre inteligența artificială? Elon Musk: „Este mai mult o sabie cu două tăișuri”

Inteligența artificială a fost în centrul atenției în acest an, iar ascensiunea sa uluitoare atrage în masă atât persoane optimiste, cât și pesimiste. Frenezia în jurul acestei tehnologii revoluționare a fost declanșată de debutul de succes al robotului de limbaj asemănător cu cel uman ChatGPT de la OpenAI – declanșând o cursă tehnologică între giganții din industrie, inclusiv Microsoft, Alphabet și Meta, pentru a conduce boom-ul IA, scrie Business Insider.

De asemenea, investitorii au investit bani în acțiunile cel mai bine poziționate pentru a profita de revoluția IA, inclusiv în producătorul de cipuri Nvidia, cu sediul în Santa Clara. În timp ce cei care sunt încrezători în această tehnologie speră că va duce la un boom al productivității, alții au avertizat că aceasta ar putea provoca daune semnificative lumii dacă nu este reglementată.

Elon Musk, CEO al Tesla, Twitter și SpaceX

Apariția inteligenței generale artificiale se numește singularitate pentru că este atât de greu de prezis ce se va întâmpla după aceea. Este mai mult o sabie cu două tăișuri”, a declarat Musk în timpul adunării anuale a acționarilor constructorului său auto.

Există o mare probabilitate ca aceasta să facă viața mult mai bună și să avem o eră a abundenței. Și există o oarecare probabilitate ca lucrurile să meargă prost și să distrugă omenirea. Să sperăm că această șansă este mică, dar nu este zero. Vrem să luăm toate măsurile la care ne putem gândi pentru a minimiza probabilitatea ca IA să meargă prost”, a adăugat el.

Trebuie să ne asigurăm că nu vom avea un scenariu de tip Terminator. Acest lucru este foarte important. Totul este numai distracție și jocuri până când apare Terminator”, a adăugat el.

Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway

Nu va exista nimic în inteligența artificială care să înlocuiască gena”, a declarat recent Buffett în timpul unei întâlniri anuale a acționarilor. Voi afirma asta fără rezerve”, a adăugat el.

Charlie Munger, vicepreședinte al Berkshire Hathaway

Personal, sunt sceptic cu privire la unele dintre exagerările care se fac în domeniul inteligenței artificiale”, a declarat bărbatul în vârstă de 99 de ani în timpul reuniunii anuale a acționarilor Berkshire Hathaway. Cred că inteligența de modă veche funcționează destul de bine”, a continuat el.

Stanley Druckenmiller, directorul executiv al Duquesne Family Office

Inteligența artificială este foarte, foarte reală și ar putea avea un impact la fel de mare ca și internetul”, a declarat recent Druckenmiller, în cadrul Conferinței de investiții 2023 Sohn.

Paul Tudor Jones, investitor miliardar

Cred că introducerea modelelor lingvistice mari și a inteligenței artificiale, va crea un boom al productivității pe care l-am văzut doar de câteva ori în ultimii 75 de ani”, a spus Jones.

Fiecare dintre aceste trei episoade a fost asociat cu creșteri ale productivității undeva între unu și trei procente. Să spunem că acest model de limbaj mare ne va oferi un boom al productivității de 1,5% pe an în următorii 5 ani, ceea ce cred că este posibil”, a declarat Jones într-un interviu recent acordat CNBC.

Steve Cohen, miliardar al fondurilor speculative

Fac un pronostic – vom urca”, a spus Cohen, potrivit Bloomberg. De fapt, sunt destul de optimist”.

Blythe Masters, fost director al JP Morgan

Putem să vedem cu ochii noștri și să simțim și să ne îndrăgostim de modul în care aceste programe ingenioase sunt capabile să interacționeze cu noi”, a declarat Masters într-un episod al emisiunii Bloomberg Wealth with David Rubenstein”.

Va schimba nu doar peisajul serviciilor financiare, ci cam tot ceea ce facem”, a adăugat ea. Există însă și dezavantaje, a continuat Masters. Celălalt risc cu AI este dacă crește prea repede, dacă nu este reglementată și dacă toate prejudecățile și abuzurile inerente tehnologiei nu sunt controlate”, a adăugat ea.

Ben Snider, director informatic al Goldman

În următorii 10 ani, inteligența artificială ar putea crește productivitatea cu 1,5% pe an. Iar acest lucru ar putea crește profiturile S&P 500 cu 30% sau mai mult în următorul deceniu”, a declarat Snider joi la CNBC.

Mulți dintre factorii favorabili care au dus la acea expansiune (a profiturilor S&P 500) par să se inverseze”, a adăugat el. Dar adevărata sursă de optimism este acum creșterea productivității prin intermediul inteligenței artificiale”.

Este clar pentru majoritatea investitorilor că câștigătorii imediați sunt în sectorul tehnologic”, a spus Snider. Adevărata întrebare pentru investitori este cine vor fi câștigătorii pe parcurs.”

Sam Altman, CEO al OpenAI

Cea mai mare teamă a mea este că noi, industria tehnologică, provocăm un rău semnificativ lumii”, a declarat Altman în fața legislatorilor din cadrul unui grup de subcomitet judiciar. Cred că, dacă această tehnologie merge prost, poate merge foarte prost”, a spus el despre inteligența artificială. Și vrem să fim vocali în această privință, vrem să lucrăm cu guvernul pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat el.

Alexis Ohanian, co-fondator al Reddit

Întrebat dacă guvernul american este pregătit să supravegheze AI, Ohanian a spus Nu și cred că există o discuție mai mare aici în jurul responsabilității noastre ca alegători de a pune în funcții oameni care înțeleg aceste tehnologii foarte importante”, a spus Ohanian.

Acord credit Casei Albe pentru că a convocat toți acești lideri din domeniul IA pentru a-i pune la curent. Cred că tehnologii trebuie să fie la masa de discuții aici și știu că există oameni străluciți și harnici la Washington, iar ei și echipele lor trebuie neapărat să fie atenți, să se implice și să se pună rapid la curent cu acest lucru, deoarece este o problemă importantă și dacă o vom rezolva corect va fi grozav pentru America.”

Citește și:

Exit mobile version