• RMN-ul Iseult Magneton 11,7 Tesla furnizează imagini cu o precizie de 10 ori mai mare decât cele obținute cu IRM-urile tradiționale.
  • RMN-ul este testat chiar la Paris iar rezultatele pot oferi o viziune salvatoare pentru mulți pacienți cu probleme neurologice.
  • Aparatul este rezultatul unei colaborari franco – germane de 20 de ani.

Creierul uman poate fi analizat acum cu o precizie fără precedent. Cel mai mare aparat RMN este testat chiar la Paris. Rezultatele pot oferi o viziune salvatoare pentru mulți pacienți cu probleme neurologice.

Care este contribuția acestui RMN la înțelegerea creierului uman și a bolilor asociate?

RMN-ul Iseult Magneton 11,7 Tesla furnizează imagini cu o precizie de 10 ori mai mare decât cele obținute cu IRM-urile tradiționale, ajutând la studiul detaliat al creierului uman. De asemenea, permite cercetătorilor să exploreze mecanismele bolilor neurologice și psihiatrice. Cu acest aparat, dezvoltat de CEA (Comisia pentru Energie Atomică și Energii Alternative) de la Paris putem vedea vasele foarte mici din cortexul cerebral sau detalii nevazute pana acum ale cerebelului.

Cum este diferit acest RMN față de cele existente?

Aparatul are un câmp magnetic de 11,7 T, de peste 3 ori mai mare decât IRM-urile din spitale. Această putere permite detectarea detaliilor minuscule ale creierului, esențiale în diagnosticarea și tratamentul bolilor mintale. Are un magnet de 132 de tone într-un cilindru de 5 metri lungime și înălțime, format dintr-o bobină care transportă un curent de 1.500 de amperi. Are o deschidere de 90 cm pentru corpul uman. Aparatul este rezultatul unei colaborari franco – germane de 20 de ani si deja a fost folosit pe cateva zeci de persoane.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și