• Specialiștii din IT sunt tot mai căutați în România, iar cererea nu poate fi încă acoperită
  • Ponderea inginerilor este mai mare în România decât în SUA sau China
  • Salariul mediu în domeniul IT este de 8.200 de lei

JavaScropt, framework-urile Angular și Nobe.Js au specialiști IT insuficienți, conform ALTEN. Meseriile viitorului sunt cele apropiate de tehnologie. Piața românească este tot mai flămândă de IT-iști.

Deși câteva zeci de mii de studenți termină facultăți cu profil tehnic la noi,
nevoia angajatorilor este de trei ori mai mare. Un paradox, dacă ne gândim că avem un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China.

Nu este ușor pentru o companie de recrutare să curteze un specialist IT, mai ales că aceștia sunt vânați de angajatori darnici. Candidații sunt sceptici în a-și schimba locul de muncă în contextul pandemiei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Recrutarea se desfășoară online, iar munca de acasă. Asta reprezintă o oportunitate pentru specialiștii din orașele de provincie să fie descoperiți de companiile mari. Angajatorii, mai ales cei străini sunt atrași de oferta de pe piața de muncă românească datorită raportului dintre calitatea muncii și media salarială din domeniu.

Un începător poate ajunge la un salariu net într 2.500 și 3.500 de lei. Salariul mediu net din domeniu ajunge la aproximativ 8.200 de lei.