• Keith Thomas, un bărbat din New York, a rămas paralizat după ce și-a fractura vertebrele C4 și C5.
  • Keith a participat la un test clinic dezvoltat de Institutul Feinstein din cadrul Universității Northwell.
  • Lui Keith i-au fost implantate cip-uri cu inteligență artificială care i-au refăcut simțurile.

Pentru mine și pentru tine, inteligența artificială înseamnă divertisment sau poate un element de îngrijorare. Pentru Keith Thomas, un bărbat din New York, reprezintă o speranță la o viață normală, așa cum nu a mai avut de trei ani.

„Era o zi frumoasă. Era 18 iulie 2020 și doar stăteam în piscină. Și am sărit în apă. M-am dus cu capul înainte ca de obicei și apoi e întuneric. Următorul lucru pe care îl știu e că un elicopter era pe câmpul din fața casei și ziua următoarea nici măcar nu mă puteam mișca. Apoi în octombrie 2021 l-am întâlnit pe Chad și mi-au propus să mă alătur testului clinic. Să vezi o persoană reală, un membru al familiei, cum te atinge și să-l simți este ceva diferit”, a spus Keith Thomas, participant la testul clinic.

Keith a decis să participe la un test clinic al Institutului Feinstein din cadrul Universității Northwell. I-a fost cartografiat creierul cu ajutorul RMN-urilor   pentru ca apoi să aibă loc procedura chirurgicală care a durat 15 ore. I-au fost implantate cip-uri în creier. Când s-a trezit după procedură, Keith putea să simtă când cineva îi atingea brațul, pentru prima dată după aproape trei ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Așadar creierul lui Keith este practic legat la un computer. Există semnale de la zona responsabilă pentru mișcare care merg către computer și semnale de la computer care se întorc către diferite puncte stimulatoare din corpul, creierul și măduva spinării. Iar obiectivul este să refacem mișcările și simțurile într-un mod care să fie durabil”, a spus Chad Boutuon, vicepreședinte al Institutului Feinstein.

Citește și