• Directorul general al OpenAI depune mărturie în fața Congresului cu privire la o potențială reglementare a inteligenței artificiale.
  • Sam Altman, a cărui companie a făcut ca inteligența artificială să fie accesibilă americanilor obișnuiți, va apărea în fața legislatorilor.
  • În martie 2023, Altman a recunoscut că are temeri cu privire la această tehnologie, în ciuda „beneficiilor sale extraordinare”.

Principalele momente ale audierii

Modul în care este utilizată inteligența artificială și modul în care aceasta poate fi reglementată au fost principalele subiecte ale audierii de astăzi.

  • Richard Blumenthal, președintele subcomitetului senatorial pentru protecția vieții private, a redat o declarație manipulată pentru a suna ca el de către inteligența artificială, în timp ce își deschidea discursul cu privire la potențialele prejudicii ale tehnologiei.
  • Sam Altman, directorul general al OpenAI, a declarat că AI are potențialul de a rezolva „cele mai mari provocări ale umanității, cum ar fi schimbările climatice și vindecarea cancerului”.
  • Altman și colegii săi martori au fost de acord că reglementarea guvernamentală este „esențială” pentru viitorul industriei.
  • Profesorul Gary Marcus, sceptic față de IA, a declarat că SUA și alte state au „acționat prea lent în ceea ce privește reglementarea în domeniul social media”, dar că are de făcut alegeri chiar acum în ceea ce privește IA.
  • Marcus a propus o nouă agenție la nivel de cabinet care să reglementeze sectorul, o idee pe care Altman a părut, de asemenea, să o susțină.
  • Altman a spus că progresele AI vor avea un impact semnificativ asupra forței de muncă, dar modelele actuale rămân „un instrument, nu o ființă”.
  • Întrebată despre impactul AI asupra muzicii, Altman a spus că creatorii de conținut ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care vocile, asemănările sau conținutul lor protejat prin drepturi de autor sunt folosite pentru a antrena modelele AI.
  • Christina Montgomery, șefa responsabilului pentru confidențialitate și încredere de la IBM, a declarat că normele UE privind AI sunt „reglementarea prin context” și oferă un bun exemplu de urmat pentru SUA.
  • Blumenthal a declarat că firmele de IA ar trebui să conducă cu o abordare „fără daune”, dar a recunoscut că nu va exista o pauză în dezvoltarea IA până când autoritățile de reglementare nu vor putea recupera decalajul.

19.53 Audierea s-a încheiat

Audierea din Senat tocmai s-a încheiat.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Richard Blumenthal, președintele subcomisiei, le mulțumește din nou celor trei martori pentru mărturia lor.

„Ați făcut un mare serviciu prin faptul că ați fost aici astăzi.”

El spune că audierea a ridicat mai multe întrebări despre IA pentru a promova discuții ulterioare.

19.00 Martorii se eschivează de la întrebarea privind pauza de inovare

Audierea pare să se încheie, dar înainte de aceasta am auzit din nou de la senatorul Hawley.

El aduce în discuție o scrisoare deschisă, semnată de mari jucători din domeniul tehnologiei, inclusiv de miliardarul Elon Musk.

În martie, mai mulți lideri din domeniul inteligenței artificiale au folosit scrisoarea pentru a solicita o pauză în ceea ce privește dezvoltările AI mai avansate decât versiunea actuală a ChatGPT.

Hawley îi întreabă pe fiecare dintre martori dacă ar trebui să existe o pauză generală asupra dezvoltărilor timp de șase luni.

18.40 Altman spune că „inteligența artificială are potențialul de a găsi un leac pentru cancer”

Pe lângă faptul că se concentrează asupra amenințărilor, martorii se asigură că se concentrează asupra lucrurilor bune care pot fi făcute pentru societate cu ajutorul progreselor tehnologice în domeniul inteligenței artificiale.

18.30 GPT-4 este „un instrument, nu o ființă”

Întrebat care ar fi cel mai mare coșmar al său în ceea ce privește evoluția inteligenței artificiale, Altman spune că „se așteaptă la un impact semnificativ asupra locurilor de muncă, dar este greu de prevăzut care va fi exact acest impact”.

El spune că este important să ne gândim la GPT-4 „ca la un instrument, nu ca la o ființă”.

„Este un instrument pe care oamenii au un mare control” asupra modului în care îl folosesc. El adaugă că este un instrument pentru sarcini, mai degrabă decât pentru locuri de muncă.

Privind înapoi în istoria tehnologiei, el spune că, pe măsură ce tehnologia crește, crește și calitatea vieții noastre.

El adaugă că „este foarte optimist cu privire la cât de grozave vor fi locurile de muncă din viitor”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Directorul general al OpenAI depune mărturie în fața Congresului cu privire la o potențială reglementare a inteligenței artificiale.

Sam Altman, a cărui companie a făcut ca inteligența artificială să fie accesibilă americanilor obișnuiți, va apărea în fața legislatorilor, care se luptă cu cea mai bună modalitate de a reglementa o tehnologie puternică, cu o capacitate imensă de a face bine și de a face rău.

ChatGPT, cel mai notabil produs al companiei, a captat imaginația publicului în ultimele luni și a făcut ca Washingtonul să se grăbească să înțeleagă care sunt puterile sale.
În martie 2023, Altman a recunoscut că are temeri cu privire la această tehnologie, în ciuda „beneficiilor sale extraordinare”.

„Cred că este ciudat atunci când oamenii cred că este ca o mare lovitură că eu spun că mi-e puțin frică”, a spus el în podcastul cercetătorului în domeniul tehnologiei Lex Fridman.

Citește și