• Anul trecut, Crypto, locurile de muncă din marile corporații și metaversul erau la modă în industria tehnologică.
  • Anul acesta, cu concedieri, o explozie a inteligenței artificiale generative și un interes sporit pentru a trăi veșnic, lista arată puțin diferit.
  • Industria tehnologică se schimbă frecvent.

Industria tehnologică a fost zguduită în ultimele luni de o revoluție în domeniul inteligenței artificiale generative. De când OpenAI și-a lansat chatbotul ChatGPT în noiembrie anul trecut, marii giganți din domeniul tehnologiei s-au grăbit să concureze, scrie Insider. În februarie, Google și-a lansat concurentul ChatGPT, Bard, pe care l-a făcut public în martie. De asemenea, Microsoft a avut în februarie o nouă versiune a motorului său de căutare Bing, cu un asistent AI denumit Sydney.

Startup-uri mai mici de AI și-au lansat propriile chatboturi, cum ar fi Claude de la Anthropic. Lucrătorii din domeniul tehnologiei folosesc instrumente de inteligență artificială pentru orice, inclusiv pentru cercetare și codificare.

Patru lucrători din domeniul tehnologiei din Bay Area au declarat pentru Insider că se duc să se întâlnească cu colegii, să ia o cafea sau pur și simplu să iasă din apartamentele lor. Consensul lor general este că munca de acasă este pe cale de dispariție, iar munca de la birou este din nou la modă.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Datele privind cardurile de securitate arată, de asemenea, că gradul de ocupare a birourilor în zona metropolitană din San Francisco a crescut de la începutul anului.

Jocul de pickleball

Pickleball, un sport cu rachetă asemănător tenisului a devenit una dintre distracțiile preferate ale celor din Silicon Valley pentru a lua o pauză de la muncă și pentru a construi relații.

Capitaliștii de capital de risc au declarat că popularitatea pickleball-ului vorbește despre o schimbare mai amplă de la formele de socializare din cluburi la cele mai accesibile în comunitatea de risc.

„O mulțime de lucruri care erau în vogă probabil că nu aș mai face, cum ar fi ieșirile la golf sau serile de whisky sau degustările de trabucuri”, a declarat anterior pentru Insider Rak Garg, director la Bain Capital Ventures și pasionat de pickleball. „Nu este foarte incluziv. De aceea cred că pickleballul și toate aceste alte lucruri sunt mai bune. Pur și simplu îi face pe toți să se simtă mai mult ca acasă.”

Citește și: