• Tehnologia AI „va fi o problemă uriașă” în viața copiilor, a declarat pentru CNN șeful unei organizații non-profit de avocatură pentru copii.
  • Părinții trebuie să se acomodeze cu platformele de inteligență artificială pentru a gestiona utilizarea acestora în viața copiilor lor.
  • Școlile vor fi nevoite să se pregătească pentru utilizarea adecvată a inteligenței artificiale și să implementeze reguli și ghiduri clare pentru utilizarea acesteia în procesul de învățare.

Jim Steyer, directorul general al Common Sense Media, o organizație non-profit de cercetare și advocacy avocatură, axată pe copii și familii, atrage atenția asupra impactului accelerat al dezvoltării inteligenței artificiale asupra copiilor, potrivit Insider. Într-un interviu acordat către CNN, Steyer a mărturisit că se teme că dezvoltarea tehnologică în domeniul inteligenței artificiale, precum ChatGPT, ar putea veni cu riscuri și provocări majore pentru educația celor mici.

„ChatGPT și AI se apropie ca un tren de marfă. Va fi o problemă uriașă în viața copiilor noștri”. Steyer a comparat avansul inteligenței artificiale cu un tren de marfă care se apropie într-un ritm rapid. Potrivit acestuia, inteligența artificială va schimba fundamental modul în care copiii învață și se dezvoltă, oferindu-le oportunități de a scrie eseuri și a efectua cercetări mult mai rapid.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la riscurile asociate cu utilizarea extensivă a inteligenței artificiale în educație. Steyer a menționat că părinții sunt îngrijorați de posibilitatea ca cei mici să trișeze și să devină dependenți de tehnologie, în detrimentul dezvoltării abilităților lor personale: „Părinții sunt foarte îngrijorați de faptul că copiii pot trișa cu el, ar putea deveni prea dependenți de el, în loc să facă ei înșiși munca”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Expertul a subliniat necesitatea ca școlile să se pregătească pentru utilizarea adecvată a inteligenței artificiale și să implementeze reguli și ghiduri clare pentru utilizarea acesteia în procesul de învățare. În timp ce inteligența artificială aduce beneficii și oportunități, este important să existe un echilibru între utilizarea acesteia și dezvoltarea abilităților esențiale ale copiilor.

Citește și: