• Oamenii de știință de la Universitatea Southeast au depășit această provocare prin dezvoltarea pielii electronice din mătase naturală.
  • Pielea electronică se vindecă singură”, a declarat Duan Shengshun.
  • O grefă de piele poate fi făcută cu ușurință prin atașarea unei noi bucăți la bucata zgâriată.

Oamenii de știință chinezi au dezvoltat o piele asemănătoare cu cea umană pentru roboți, oferindu-le simțul tactil, a anunțat agenția de știri de stat Xinhua, conform Alarabiya News. Pielea electronică permite roboților să se orienteze în întuneric, simțind obiectele din jurul lor.

Aceasta imită proprietățile pielii umane deoarece se poate întinde și chiar vindeca singură. De asemenea, e-skin este capabil să detecteze schimbările de temperatură și presiune.

Până în prezent, una dintre principalele provocări în dezvoltarea e-skin a fost lipsa unor materiale compozite adecvate pentru a imita proprietățile senzoriale ale pielii umane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aceștia au adăugat, de asemenea, ioni de calciu care absorb apa, ioni de hidrogen slab acid și nanomateriale bidimensionale sensibile la stimulii de mediu pentru a sintetiza e-skin. Aceasta are toate proprietățile fizico-chimice dorite asemănătoare pielii, cum ar fi capacitatea de întindere, capacitatea de autovindecare, aciditatea slabă și activitățile antibacteriene, și detectează temperatura, presiunea și umiditatea mediului ambiant odată pornită, a declarat Duan Shengshun, membru al echipei de cercetare.

Oamenii de știință de la Universitatea Southeast au depășit această provocare prin dezvoltarea pielii electronice din mătase naturală. Pielea electronică se vindecă singură”, a declarat Duan Shengshun, membru al echipei de cercetare, menționând că o grefă de piele poate fi făcută cu ușurință prin atașarea unei noi bucăți la bucata zgâriată. Descoperirile au fost publicate în revista ACS Nano.

Citește și