• Elon Musk, CEO al Tesla și SpaceX și proprietar al Twitter, a anunțat miercuri debutul unei noi companii de inteligență artificială, xAI, cu scopul de a ,,înțelege adevărata natură a universului” .
  • Potrivit site-ului companiei, Musk și echipa sa vor împărtăși mai multe informații în cadrul unui chat live pe Twitter Spaces vineri.
  • Odată cu lansarea xAI, Musk deține sau conduce în prezent aproape 12 companii, printre care Tesla, SpaceX, Neuralink, The Boring Company și Twitter.

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX şi proprietarul Twitter, a anunţat miercuri debutul unei noi companii de inteligenţă artificială, xAI, cu scopul de „a înţelege adevărata natură a universului” , scrie CNBC.

Potrivit site-ului web al companiei, Musk şi echipa sa vor împărtăşi mai multe informaţii vineri, într-un chat live pe Twitter Spaces.

Membrii echipei din spatele xAI provin de la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research şi Tesla, potrivit site-ului web al companiei, şi au lucrat la proiecte precum AlphaCode de la DeepMind şi chatbot-urile GPT-3.5 şi GPT-4 de la OpenAI.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Elon Musk își lansează noua companie, xAI

Ştirile despre startup au fost relatate anterior de Financial Times în aprilie, iar în aceeaşi lună Musk a oferit detalii despre planurile sale pentru un nou instrument A.I. numit ,,TruthGPT”, în timpul unui interviu înregistrat pe Fox News Channel, adăugând că se teme că firmele existente de A.I. acordă prioritate unor sisteme care sunt ”corecte din punct de vedere politic”.

Musk a înregistrat compania în Nevada, în martie. Anterior, el a schimbat numele Twitter în ,,X Corp” în unele documente financiare, dar pe site-ul xAI, compania anunţă separarea sa de X Corp, adăugând că ,,va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla şi alte companii, pentru a face progrese spre misiunea noastră.”

Odată cu lansarea xAI, Musk deține sau conduce în prezent aproape 12 companii, printre care Tesla, SpaceX, Neuralink, The Boring Company și Twitter.

Citește și

Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult. Explicațiile experților

Cum poți să eviți cozile din aeroporturi? Sfaturile unui operator de bagaje

Pământul intră într-o nouă epocă. Oamenii de ştiinţă au dovezi că planeta se află într-un nou capitol al istoriei sale geologice