• Musk a anunțat formarea companiei de inteligență artificială în luna iulie într-un tweet.
  • Obiectivele acesteia sunt să înțeleagă realitatea”.
  • Până în prezent, xAI a lucrat la instrumentul de AI Grok – un sistem bazat pe chat similar cu ChatGPT.

Elon Musk strânge 1 miliard de dolari pentru noua sa companie de inteligență artificială xAI, a dezvăluit un nou document. Documentul depus la US Securities and Exchange Commission a arătat că start-up-ul a strâns 134,7 milioane de dolari în cadrul unei finanțări de capitaluri proprii dintr-o ofertă totală de 1 miliard de dolari, scrie The Independent.

Musk a anunțat formarea companiei de inteligență artificială în luna iulie într-un tweet, împărtășind că obiectivele acesteia sunt să înțeleagă realitatea”.

xAI a dezvăluit, de asemenea, numele angajaților săi la începutul acestui an, printre care se numără persoane care au lucrat anterior la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla și Universitatea din Toronto”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Titanul Tesla a înființat compania după ce giganți din domeniul tehnologiei, inclusiv Google și Microsoft, precum și firma de inteligență artificială OpenAI din spatele ChatGPT, au continuat să investească masiv în tehnologie. Musk a fost, de asemenea, co-fondator al OpenAI, dar s-a retras din consiliul de administrație al firmei în 2018 pentru a evita conflictele de interese cu Tesla, care avea propriile operațiuni de AI.

Citește și