• Gmail are acum un nou sistem de clasificare a textului numit RETVec.
  • Această nouă tehnologie de detectare a spam-ului este un pas înainte în lupta împotriva manipulărilor de text adverse.
  • Spammerii au exploatat de mult limitările filtrelor utilizând caractere speciale, emoji-uri și alte tehnici înșelătoare.

Cea mai recentă actualizare a Gmail introduce detectarea spamului bazată pe inteligență artificială pentru a proteja utilizatorii de mesajele nedorite nesolicitate. Această actualizare nu numai că îmbunătățește securitatea utilizatorilor, dar îmbunătățește semnificativ și rata de detectare a spam-ului, scrie Techspot.

Cel mai popular serviciu de e-mail din lume a lansat ceea ce ar putea fi cea mai importantă actualizare din ultimii ani. Menit să depășească spammerii prin A.I. avansată, Gmail are acum un nou sistem de clasificare a textului numit RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer).

Cum detectează Gmail spam-ul?

Această nouă tehnologie de detectare a spam-ului este un pas înainte în lupta împotriva manipulărilor de text adverse, care este o tactică comună folosită de spammeri pentru a ocoli filtrele tradiționale. Spammerii au exploatat mult timp limitările filtrelor utilizând caractere speciale, emoji-uri și alte tehnici înșelătoare pentru a face ca e-mailurile lor să pară legitime în timp ce eludează detectarea.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Aceste manipulări includ adesea homoglife, care sunt caractere asemănătoare cu literele alfabetului standard. Dar acestea sunt, de fapt, foarte diferite, iar filtrele convenționale le recunosc cu greu ca fiind spam. Dezvoltat de Google, RETVec abordează direct această provocare. Este un model de învățare automată care utilizează asemănarea vizuală, mai degrabă decât să se bazeze doar pe recunoașterea caracterelor.

Noua abordare permite Gmail să înțeleagă și să filtreze e-mailurile care folosesc tactici înșelătoare, îmbunătățind semnificativ capacitatea sa de a bloca tentativele de spam și phishing.

Citește și