• Trump a declarat că îl consideră pe Biden prea bătrân pentru o astfel de revanșă politică.
  • Niciunul dintre candidați nu este momentan candidatul oficial al partidului lor.
  • Sondajele de opinie actuale indică o cursă ipotetic strânsă între cei doi.

Președintele SUA, Joe Biden, și viitorul său contracandidat, Donald Trump, s-au atacat reciproc, pe măsură ce campania pentru Casa Albă din 2024 ia cu asalt SUA. Biden a declarat că o parte din motivația sa de a candida pentru un al doilea mandat anul viitor este de a-l contracara pe republican, adăugând că nu-l putem lăsa să câștige”, scrie BBC.

În cadrul unui eveniment Fox News, Trump a declarat că îl consideră pe Biden prea bătrân pentru o astfel de revanșă politică. Niciunul dintre candidați nu este momentan candidatul oficial al partidului lor.

Trump este liderul detașat în cursa republicană, chiar dacă se confruntă cu patru dosare penale. Biden, în calitate de președinte în exercițiu, este candidatul prezumtiv al Partidului Democrat. Sondajele de opinie actuale indică o cursă ipotetic strânsă între cei doi.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Biden: Nu-l putem lăsa să câștige”

Vorbind cu reporterii în afara camerelor de luat vederi la un eveniment de strângere de fonduri pentru campania electorală de lângă Boston, Biden a declarat: Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș fi candidat. Dar nu-l putem lăsa să câștige”.

Comentariile președintelui au fost considerate ca fiind prima dată când acesta și-a fixat aspirațiile pentru un al doilea mandat în mod direct pe opoziția față de revenirea în competiție a lui Trump.

Mai târziu, marți, Trump a apărut la o adunare publică televizată de Fox News în Davenport, Iowa. Gazda, Sean Hannity, l-a întrebat: Promiteți Americii în această seară că nu veți abuza niciodată de putere ca răzbunare împotriva cuiva?”. Cu excepția primei zile”, a răspuns Trump. Vreau să închid granița și vreau să forez, forez, forez, forez”. El a mai spus că nu crede că Biden va rezista fizic” în campania epuizantă care îl așteaptă.

Citește și