- Facebook a constatat că știrile vechi, postate într-un context nepotrivit, ar putea fi interpretate drept fake news.
- Compania va implementa o notificare ce te anunță că o știre este mai veche de 90 de zile.
- Acesta este modul în care gigantul vrea să descurajeze distribuirea conținutului care nu mai este de actualitate.
Cu ajutorul echipelor interne de analiză și cercetare, Facebook a înțeles că știrile vechi, distribuite într-un context actual, ar putea fi interpretate drept fake news, relatează TechCrunch.
Advertisment
Compania a declarat că jurnaliștii sunt îngrijorați de recircularea știrilor vechi. Unele subiecte sunt scoase din context și redistribuite ca breaking news-uri, ceea ce duce la dezinformare.
Astfel, Facebook a decis că va introduce un avertisment care să notifice cititorul că știrea este mai veche de 90 de zile. Prin urmare, acesta va ști că știrea nu mai este de actualitate și va alege dacă renunță sau nu la distribuirea ei pe Facebook.
Recomandări
„De-a lungul lunilor trecute, echipele noastre de cercetare au descoperit că nivelul de actualitate al unui articol îl ajută pe utilizator să decidă ce anume să citească, ce să creadă și ce să distribuie”, a afirmat un oficial din cadrul companiei.
- Ucraina s-a confruntat pentru prima dată cu trupele nord-coreene. Ministru: „Ne așteptăm la mai multe”
- Olaf Scholz a reafirmat dorinţa Germaniei de a găzdui Jocurile Olimpice din 2040
- Rusia nu recunoaște realegerea Președintelui Maia Sandu. Peskov: „Moldova nu a votat pentru ea”
- Opt state americane oferă votul prin poștă automat pentru toți alegătorii. Prima zi de vot anticipat din Georgia „a doborât recorduri”
- Tinerii din Gen Z sunt afectați de situația economică a țării. Sociolog: „Ei devin mai motivați să lupte pentru ce își doresc”
Partenerii noștri