• Femeile ar putea simţi o presiune suplimentară în a-şi dovedi competenţa şi cunoştinţele.
  • Ele nu folosesc AI de teamă că ar putea părea mai puţin calificate.
  • Femeile vor să-și păstreze propria voce și personalitate.

Popularul chatbot A.I., ChatGPT, are acum peste 180 de milioane de utilizatori, însă femeile se pare că nu sunt la fel de atrase să-l folosească, așa cum sunt bărbații. Mai multe femei au fost intervievate de către BBC în acest sens.

Majoritatea motivelor pentru care femeile nu folosesc ChatGPT sau orice alt chatbot A.I. au legătură strânsă cu încrederea propriu zisă în inteligența artificială. Una dintre femeile intervievate a ridicat problema plagiatului. Ea spune că e îngrijorător că mulți oameni dau ce le spune ChatGPT ca fiind interpretare proprie și astfel se ajunge la plagiat.

Alt răspuns ar fi că vor să-și păstreze propria voce și personalitate. Lee Chambers, psiholog, spune că gândirea și comportamentul tipic feminin ar putea împiedica unele femei să îmbrățișeze inteligența artificială. Este vorba de diferența nivelului de încredere – femeile au tendința să aibă un nivel ridicat de cunoștințe în ceva înainte de a începe să îl folosească”, spune el. În timp ce 54% dintre bărbați folosesc în prezent inteligența artificială, fie în viața profesională, fie în cea personală, acest procent scade la doar 35% dintre femei, conform unui sondaj.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și