• Mai mulți vizitatori s-au bucurat, complet dezbrăcați, de o expoziție în Barcelona.
  • Organizatorii le-au promis vizitatorilor șansa de a „admira lucrările pozând în aceeași situație”.
  • Timp de 90 de minute, ei au putut să asculte explicațiile ghidului, dezbrăcat și el pe tot parcursul vizitei.

Muzeul de Arheologie de la Barcelona și-a deschis porțile pentru vizitatorii dezbrăcați. Fotografiile nud cu războinici din Grecia Antică au fost prezentate unui grup de nudiști, care au fost invitați la o vizită specială.

Vizitatorii au fost acolo pentru a vedea expoziția Bronzurilor din Riace cu fotografiile lui Luigi Spina. Ele înfățișează două statui mari grecești de bronz ale războinicilor goi din secolul al V-lea î.Hr.. Site-ul muzeului le promitea vizitatorilor șansa de a „admira lucrările pozând în aceeași situație în care sunt, complet goi și înconjurați de alte trupuri”.

Timp de 90 de minute, mai mulți vizitatori de la clubul de nudism din Barcelona au putut să asculte explicațiile ghidului, dezbrăcat și el pe tot parcursul vizitei. Intenția muzeului a fost aceea de a oferi o experiență diferită, legată de tema expoziției, care este chiar corpul gol al unor războinici.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cum au trăit vizitatorii această experiență?

„Nuditatea a existat întotdeauna și corpurile nu ar trebui să fie o sursă de rușine pentru nimeni”, a spus un participant. Marta, un lucrător sanitar în vârstă de 59 de ani și naturistă, a spus: „Simt aceeași intensitate ca și când o observăm cu haine, dar cu diferența că am putea înțelege mai bine că nuditatea a existat dintotdeauna și corpurile nu ar trebui să fie o sursă de rușine pentru oricine.”

Site-ul muzeului le promitea vizitatorilor șansa de a „admira lucrările pozând în aceeași situație în care sunt, complet goi și înconjurați de alte trupuri”.

Este o experiență deosebită pentru cei care practică nudismul, mai ales că locurile în care li se permite asta sunt foarte puține. La începutul acestui an, doi turiști europeni au fost alungați de la Machu Picchu pentru că au făcut fotografii dezbrăcați.

Citește și