• Trei foști moderatori ai conținutului Pornhub descriu reguli laxe în timp ce li s-a ordonat să vizioneze până la 1.200 de videoclipuri pe zi
  • „Sarcina noastră a fost să găsim scuze ciudate pentru a păstra videoclipuri pe site-urile noastre”
  • Un purtător de cuvânt al companiei a contestat faptul că moderatorii au examinat zilnic 1.200 de videoclipuri, dar nici nu a menționat un număr diferit

Trei foști angajați ai companiei MindGeek au vorbit despre politicile de moderare ale companiei în urma controverselor despre videoclipurile cu agresiuni sexuale care circulă pe site, relatează Business Insider.

Cei trei angajați, care au lucrat în sediul central din Montreal și într-un avanpost din Cipru, au contribuit la trecerea în revistă a zecilor de mii de videoclipuri cu conținut explicit sexual, care erau trimise zilnic site-urilor pentru adulți MindGeek, inclusiv Pornhub.

Angajații povestesc cum au fost nevoiți să vizioneze o mulțime de videoclipuri explicite ce conțineau imagini cu animale agresate sexual sau persoane care erau violate. De asemenea, ei subliniază că a durat prea mult până când compania a ales să introducă restricții și să raporteze videourile suspecte.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

„Treaba noastră a fost să găsim scuze ciudate pentru a păstra videoclipuri pe site-urile noastre”, a spus unul dintre ei.

Un purtător de cuvânt al MindGeek a declarat că siguranța este prioritatea principală a companiei. Într-un e-mail, purtătorul de cuvânt a subliniat pașii pe care i-a făcut compania în ultimii ani și în ultima săptămână. Când i s-a cerut companiei să verifice dacă purtătorul de cuvânt este real, având în vedere istoricul de a folosi directori și reprezentanți dubioși și potențial fictivi, compania a refuzat.

Săptămâna trecută Visa și Mastercard au spus că nu vor permite utilizarea cardurilor lor pe platforma de conținut pentru adulți Pornhub.

În prezent platforma pentru adulți, unul dintre cele mai accesate siteuri din lume, se află în mijlocul unui uriaș scandal fiind acuzat că a permis publicare de video cu violuri, agresiuni sexuale asupra minorilor, revenge porn și spycam.

După ce și-a schimbat politicile de interzicere a conținutului neverificate și a deciziei Mastercard și Visa de a renunța complet la platformă, Pornhub a eliminat milioane de videoclipuri.