• Au apărut multe imagini create cu ajutorul AI pe rețelele sociale, inclusiv o imagine a fostului președinte al SUA, Donald Trump, imaginat în cazul în care ar fi fost arestat
  • Cu toate acestea, Trump nu se opune fotografiilor create de AI și a distribuit o astfel de imagine pe site-ul său Truth Social.
  • Imaginea, care a circulat pe Twitter, îl arată pe fostul președinte în genunchi rugându-se.

În ultimele luni, au apărut multe imagini create cu ajutorul inteligenței artificiale pe rețelele sociale, inclusiv o imagine a fostului președinte al SUA, Donald Trump, imaginat în cazul în care ar fi fost arestat, folosind instrumentul Midjourney. Cu toate acestea, Trump nu se opune fotografiilor create de AI și a distribuit o astfel de imagine pe site-ul său Truth Social, scrie Forbes.

Imaginea, care a circulat pe Twitter, îl arată pe fostul președinte în genunchi rugându-se. La prima vedere, pare chiar că ar putea fi o fotografie reală. Dar dacă te uiți mai atent vezi semnele distinctive ale IA.

Pentru început, întotdeauna trebuie să te uiți la mâini. Instrumentele de creare a imaginilor cu inteligență artificială au dificultăți enorme în generarea unor mâini realiste, iar această imagine nu face excepție.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Lui Trump pare să-i lipsească cel puțin degetul inelar de la mâna dreaptă, iar degetele mari sunt dezordonate, ceea ce pare să sfideze anatomia umană de bază.

Hugging Face a creat un instrument care permite oamenilor să încarce imagini pentru a determina probabilitatea ca o anumită imagine să fi fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Dar nici măcar nu ai nevoie de instrumente online sofisticate sau de cunoștințe de inteligență artificială pentru a determina că această imagine probabil nu este reală. Primul indiciu ar fi trebuit să fie faptul că Trump este îngenuncheat într-o poziție care ar fi oarecum dificilă pentru un bărbat în vârstă de 76 de ani, cu atât mai puțin pentru Trump. Trump nu a îngenuncheat niciodată în public.

Un alt mare indiciu că această imagine nu este reală este faptul că genunchiul drept al lui Trump – cel de la sol – pare să fie direct în spatele piciorului stâng. Trump nu este expert în yoga – sau își ascunde flexibilitatea sa supraomenească de foarte mult timp.

Există și alte indicii de context care arată că o astfel de imagine este în mod clar falsă. De exemplu, Trump este în centrul atenției în fiecare cameră în care intră. Niciuna dintre cele patru fețe pe care le putem vedea în fundalul acestei imagini nu se deranjează să se uite în direcția lui Trump.

Dacă Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte al SUA, s-ar pune brusc într-un genunchi și ar începe să se roage în mijlocul unei încăperi, toată lumea din acea cameră s-ar uita la el sau i s-ar alătura în rugăciune. Publicul american are o mare varietate de opinii despre Trump, dar indiferență rece față de acest om practic nu există.

Forbes a verificat imaginea prin mai multe instrumente online, inclusiv TinEye și Yandex Images, pentru a vedea dacă imaginea apare în altă parte, în cazul în care ar fi fost reală. Dar nimic nu a dat rezultate.

Pe scurt, Trump trebuie să știe că această imagine este falsă, dar nu se deranjează să o împărtășească.

Citește și:

Stephen King, atac fără precedent la Donald Trump:„Nimeni nu este mai presus de lege”

VIDEO. Donald Trump revine pe Facebook, după o interdicție de doi ani. Primul mesaj postat de fostul președinte SUA

Trump revine pe YouTube. Platforma i-a eliminat restricția fostului președinte al SUA