• Anul viitor la Jocurile Olimpice de la Paris, s-ar putea să circuli cu taxiul zburător. Asta promite compania germană Volocopter.
  • Provocările sectorului sunt numeroase, deoarece firmele trebuie să obțină aprobarea autorităților de reglementare și să convingă consumatorii că sunt sigure.
  • Succesul companiei ar putea impulsiona sectorul mai larg al mobilității aeriene urbane prin convingerea investitorilor cu aversiune la risc că merită să investească bani în taxiurile aeriene.

Anul viitor la Jocurile Olimpice de la Paris, s-ar putea să circuli cu taxiul zburător. Asta promite compania germană Volocopter. Producătorul de taxiuri zburătoare Volocopter vrea să demonstreze directorilor de la Salonul Aeronautic de la Paris că este pe drumul cel bun pentru a transporta clienții în jurul spectacolului sportiv, scrie Reuters.

Cel mai mare spectacol aviatic din lume tinde să se concentreze pe avioanele militare și comerciale. Dar producătorii de aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) sunt, de asemenea, prezenți în forță, Lilium (5KD.F) anunțând luni un acord pentru ca HeliShenzhen Eastern General Aviation Co. din China să cumpere 100 dintre avioanele sale.

Ce teste va trebui să treacă Volocopter

Provocările sectorului sunt numeroase, deoarece firmele trebuie să obțină aprobarea autorităților de reglementare și să convingă consumatorii că sunt sigure, în condițiile în care investitorii reduc și ei finanțarea. Compania germană Volocopter face eforturi pentru a depăși aceste obstacole și pentru a lansa primul serviciu comercial de taxi zburător care să ducă clienții în jurul Parisului în timpul Jocurilor Olimpice din 2024 și se va folosi de spectacolul aviatic pentru a-și demonstra progresele.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Jocurile Olimpice sunt steaua noastră polară”, a declarat directorul general al Volocopter, Dirk Hoke, pentru Reuters. Succesul ar putea impulsiona sectorul mai larg al mobilității aeriene urbane prin convingerea investitorilor cu aversiune la risc că merită să investească bani în taxiurile aeriene, au declarat analiști și directori.

„Cred că oricare dintre termenele stabilite pentru primele operațiuni va fi util pentru industrie dacă vor fi îndeplinite, deoarece va crea rumoare”, a declarat Robin Riedel, care co-conduce Centrul McKinsey pentru Mobilitatea Viitorului din cadrul firmei de consultanță în management.

Niciun producător de taxiuri zburătoare, fie că este vorba de compania germană Lilium sau de jucătorul american Joby, nu a primit certificarea până în prezent.
Volocopter speră să fie primul, dar mai trebuie să își supună aeronava unor teste intensive de vreme și să furnizeze mii de pagini de documentație autorității de reglementare europene, Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (EASA).

Testele meteorologice intensive vor avea loc în Germania luna viitoare, cu un pilot și un pasager.
O provocare mai amplă de încredere se profilează, de asemenea, deoarece mulți producători de taxiuri zburătoare și-au amânat datele de lansare comercială, deoarece se străduiesc să își ducă proiectele la bun sfârșit.

Citește și: