• 89% dintre angajați sunt încântați de ideea folosirii A.I.-ului, iar 57% dintre angajați spun că vor să învețe mai multe despre inteligența artificială.
  • My AI învăța o adolescentă cum să refuze mâncarea, deci în 40% din timp, AI-urile au dat sfaturi și imagini nocive.
  • Cunoștințele în domeniul A.I. sunt din ce în ce mai cerute pe piața muncii.

Numărul ofertelor de joburi care cer abilități în AI au crescut de peste două ori în ultimii doi ani pe LinkedIn, iar asta se întâmplă în toate industriile și în orice loc din lume. Totuși, la nivel global, 89% dintre angajați sunt încântați de ideea folosirii AI-ului, iar 57% dintre ei spun că vor să învețe mai multe. Din 2016, numărul persoanelor care spun că au abilități pentru AI a crescut de nouă ori, scrie CNBC.

Serviciul My AI, de la Snapchat, i-a dat sfaturi unei adolescente despre cum să refuze și să ascundă mâncarea, ca să slăbească. Un studiu al Centrului American de Combatere a Urii Digitale a constatat că cele mai populare site-uri AI au oferit foarte des sfaturi care ar putea declanșa și agrava tulburările de alimentație.

Inteligența artificială dă sfaturi nocive

ChatGPT, Bard, My AI, DreamStudio, Dall-E și Midjourney au generat sfaturi și imagini nocive în 41% din timp. Un grup de cercetători a reușit să păcălească AI-ul ca să construiască o bombă,iar asistentul de cumpărături de la un supermarket din Australia recomanda clienților rețete cu clor gazos, sandvișuri cu pâine otrăvitoare și cartofi prăjiți care resping țânțarii.

Recomandări

6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII

Citește și: