• Google e noul detectiv folosit de polițiști ca să prindă criminalii.
  • Poliția folosește datele Google ca să afle cine a fost lângă crimă.
  • Poliția susține că a prins sute de criminali cu ajutorul lui Google.

Google e noul detectiv folosit de polițiști ca să prindă criminalii. Cu o prezență de peste 90% în telefoane în lume, în America, polițiștii folosesc pe Google ca să depisteze prin GPS, google maps și location services – toți oamenii din vecinătatea locației unei crime – la ora la care a avut loc, informează Bloomberg.

„Atunci când sunați la 112, dumneavoastră sunați, și anunțați să fiți descoperit, ajutat. Este o acțiune voluntară. Atunci când poliția vrea să găsească faptele probabile care au loc sau să aresteze criminali, trebuie să aibă un mandat de arestare. Nu se pot duce pe stradă să aresteze toți oamenii care au ochi căprui pentru că o persoană cu ochi căprui a fost la locul faptei. Trebuie să existe întotdeauna niște dovezi”, a explicat Dara Hering, asistentă medicală la Spitalul Karolinska, Suedia, și activist civic.

Deși poliția spune că Google i-a ajutat să prindă sute de criminali și că este un ajutor de care nu se pot lipsi, mii de oameni acuză poliția de abuz și de invadarea intimității. Asta pentru că prin Google, poliția i-a chemat la secție, i-a anunțat că sunt suspectați de crimă și au folosit tehnici „agresive de interogatoriu” înainte de a fi exonerați.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Acuzatorilor li se alătură și activiștii anti big-tech. „Poliția încalcă legea prin folosirea Google. Aduc oamenii la secție fără mandat! Așa ceva nu este posibil! Avem nevoie de reforme urgente contra big-tech” spun activiștii.

Citește și: