• Google a semnat un acord de miliarde $ în 2020 cu Samsung pentru Play Store și alte aplicații.
  • Google avea o înțelegere ca producătorii de telefoane să plătească o parte din venituri.
  • Google își întărește prezența și influența asupra producătorilor de smartphone-uri.


Google a semnat în 2020 un acord de miliarde de dolari cu Samsung pentru ca Play Store și unele servicii să fie strâns legate între ele dar informația a ieșit abia acum la suprafață.

Acordul este făcut pe 4 ani. Sunt 8 miliarde de dolari, pentru ca Play Store, Google Search şi Google Assistant să fie configurate ca aplicaţii strâns legate pe smartphone-urile Samsung. Informaţia reiese din mărturia pe care James Kolotouros, responsabil de parteneriate la Google, a dat-o când a fost întrebat de avocatul Epic în cadrul procesului dintre cele două companii ce are loc în San Francisco. În timpul procesului, James a dezvăluit că Google avea o strategie foarte bună, care implica încheierea de acorduri cu producătorii de smartphone-uri pentru a le face plăți substanțiale.

Scopul era de a asigura că aplicațiile Google devin preinstalate și implicite pe dispozitivele vândute de acești producători. Prin aceste parteneriate, Google își întărește nu doar prezența, ci și influența asupra producătorilor de telefoane. Epic Games a argumentat că Google a încercat să limiteze accesul utilizatorilor la alternativele Google Play Store, astfel încât să poată controla profiturile din vânzarea de aplicații. Avocații Epic au susținut că Play Store a înregistrat un profit operațional impresionant de peste 12 miliarde de dolari doar în 2021, subliniind astfel amploarea afacerii digitale a Google și importanța acesteia în contextul litigiului.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Citește și