• Google își închide funcția de link-uri stocate în cache în Căutare, care a fost cândva un instrument la îndemână pentru accesarea site-urilor web care au fost oprite sau au avut revizuiri.
  • Funcția a fost concepută inițial pentru a ajuta oamenii să acceseze pagini web atunci când conexiunile la internet nu erau de încredere, dar odată cu îmbunătățirea fiabilității internetului, nu mai este necesară.
  • Jurnaliştii şi alţii au găsit că funcţia de link-uri în cache este utilă pentru urmărirea modificărilor de pe site-uri web sau pentru ocolirea paywall-urilor, dar acum vor trebui să se bazeze pe alte metode, cum ar fi Wayback Machine a Internet Archive.

Linkurile din memoria cache ale Căutării Google erau o modalitate la îndemână de a accesa un site web care nu era în stare de funcționare sau care avea revizuiri, iar profesioniștii SEO depindeau de ele pentru a urmări actualizările concurenților. Dar acum Google închide acest instrument. Google Search Liaison, Danny Sulivan, a confirmat că linkurile stocate în cache fac acum parte din funcțiile și serviciile retrase ale Google, relatează Android Police.

Se zvonea de ceva vreme, Barry Schwartz, de la Search Engine Roundtable, raportând luna trecută că Google a început să elimine complet linkurile din cache. Actul de dispariție ar fi putut începe la sfârșitul anului trecut, când linkurile stocate în cache au dispărut în mod misterios din panoul Despre acest rezultat găsit în meniul cu trei butoane de lângă un rezultat al căutării.

Ca răspuns la postarea lui Schwartz pe X (fostul Twitter), Sullivan a declarat oficial că funcția a primit boot-ul. Potrivit lui, această caracteristică de lungă durată a fost concepută inițial pentru a ajuta oamenii să acceseze pagini web atunci când conexiunile la internet nu erau de încredere. Pe scurt, funcția cache a Google a fost remediul străvechi pentru una dintre cele mai vechi dureri de cap de pe web.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și